Matuljicious /Matuljišs u studenom donosi povoljne menije, biciklističke ture i štošta drugo

Autor: Marina Pauletić 10.11.2023

Foto: ilustracija/arhiva

Novost, trećeg izdanja Matuljišsa je i uključivanje OPG-a i proizvođača.

Matulji - Matuljicious /Matuljišs obuhvaća sva događanja i inicijative na području općine Matulji koje uključuju gastronomiju, edukaciju i outdoor aktivnosti, te garantiraju kvalitetu i izvornost.

Matuljišs mjesec je studeni kada se diljem općine Matulji nudi gastonomski dio ZA PRSTI POLIZAT koji svake nedjelje nudi meni od 20 do 30 eura u ugostiteljskim objektima Fiorin - Permani, Stancija Kovačići - Rukavac, Carpe Diem - Rupa, Mala Riba - Matulji i Stara pošta - Permani, kao i slatke i slane predahe u kafeteriji Benin u Jušićima i slastičarnici Zvončarnica u Matuljima. Osim odličnih menija prema rasporedu zabavlja i sopac Mano.

Novost, trećeg izdanja Matuljišsa je i uključivanje OPG-a i proizvođača, pa će se prema rasporedu moći doći i do Jarbole i pjenušca od Jarbole kod OPG-a Ružić, do domaće pašte, njoki, pjukanci i jaja kod OPG-a Dokozić na ranču u Anjelima, prisustvovati na prezentaciji proizvodnje Craft pive kao i degustacije u pivovari Morčić na Velom Brgudu, degustirati i obići kantinu Kapić Winery u Matujlima i po povoljnijim cijenama nabaviti sve proizvode Suza Croatian spirit u Bregima.

MATULJIŠS INTERNATIONAL, 29.studenog u Stanaciji Kovačići predstavit će internacionalnu kuhinju Goriških Brda te našu domaću kuhinju u šest slijedova koje prate i degustacije vina.

Outodoor aktivnosti POMALO DA SE DUGO ZAJDE obuhvaćaju pješačku i biciklističku turu „One su hodile“ i to 18. studenog od 10:30 sati iz restorana Stara pošta.

Novost ove godine je i BIKE MATULJIŠS, vođene ture koje uključuju električnu biciklu, vodiča, ručak, degustaciju i story 4., 5., 19., 25. i 26. studenog po cijeni od 80 eura.

PAMET VA GLAVU edukacije uključuju radionicu „Tajne slasnih jela naših nona“ u Beninu 25. studenog i Vinsku radionicu u vinariji Kapić, 15. studenog.

Kulturni dio Matuljišsa uključuje koncert mješovitog pjevačkog zbora Štorija iz Rukavca koji će se održati 22. studenog s početkom u 19:30 sati u Crkvi Sv. Luke.

Više detalja i konkretnih informacija potražite na www.tzmatulji.hr.

Više sa portala poduckun.net ...