“Matuljske ljetne večeri - Tramonatana će vas ofriškat!” nastavljaju se i idućega tjedna - biciklističke ture, priredba, obljetnica 120 godina rođenja Drage Gervaisa...

Autor: Marina Pauletić 14.06.2024

Foto: arhiva

Ulaz je besplatan za sve manifestacije.

Matulji – Protekle srijede održana je interpretacijska vožnja “MATULJICIOUS /MATULJIŠS/ BIKE & TASTE” pod nazivom “Zaštićeni krajolici”. Sudionici su prolazili kroz najljepše krajolike i šumska područja matuljskog kraja i svjedočili mukotrpnom i teškom radu njihovih predaka. Iduće vožnja održat će se 19. lipnja pod nazivom “Od Golopusta do Sup Šije”. Sudionici će posjetiti zaboravljeni i napušteni grad Golopust i žejanske atrakcije ispod brda Šije te slušati dijalekt koji na području Općine govori manje ljudi nego u New Yorku.

“Vožnja je rekreacijsko-edukativnog karaktera čiji je cilj upoznati goste koji borave na našem području kao i njihove domaćine s prirodnim ljepotama, povijesnom i kulturnom baštinom te velikim potencijalom naše općine kao biciklističke destinacije. Vožnja kreće s Velog Brguda u 16:00 sati (Brgud 153/B) te se vozi rutom Brgud - Zaluki - Zvoneća - Žejane – Mune”, poručuju organizatori uz napomenu da može doći i do promjene u ruti u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika.

“Trenutno imamo nekoliko slobodnih mjesta za ovaj datum. Podsjećamo da će se vožnje izvoditi svake srijede, neovisno o vremenskim prilikama zaključno s 25. rujnom i to za deset osoba za koje su osigurane i električne bicikle. Obvezna je prethodna prijava na e-mail: tzmatulji@tzmatulji.hr najkasnije do utorka do 12 sati kao i uplata od 20 €. Nakon prijave poslati ćemo podatke za uplatu i sve detalje oko same vožnje. Vožnje su organizirane pod vodstvom licenciranih vodiča, te pratnje za tehničku podršku. Na određenim točkama biti će prezentirane zanimljivosti pojedinog područja na četiri jezika: hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom”, pojašnjavaju organizatori.

“Pozivamo vas na koncert učenika Glazbenog odjela pri OŠ M. Brozović Kastav koja pohađaju OŠ Dr. A. Mohorovičića Matulji i OŠ D. Gervais Brešca. Koncert pod nazivom “Kastavski Matujci - Matujski Kastavci” održat će se večeras, 14. lipnja s početkom u 19.00 sati na šetalištu u samom centru Matulja u sklopu programa “Matuljske ljetne večeri - Tramontana će vas ofriškat”. Nakon toga nam prema programu slijedi u subotu, 15. lipnja svečana obljetnica 120 godina rođenja Drago Gervais - Na Šterne s početkom u 20.00 sati na šterni u Škrapni. Sudjelovat će Mješoviti pjevački zbor Štorija iz Rukavca, dramska sekcija Lisinski vetar i izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana. Isto tako najavljujemo da će idući četvrtak, 20. lipnja održati priredba OŠ Dr. A. Mohorovičića Matulji pod nazivom “Mi smo škola naj, naj, naj…” s početkom u 20 sati u Amfiteatru”, zaključuju organizatori.

Ulaz je besplatan za sve manifestacije koje će se održavati u sklopu programa “Matuljske ljetne večeri - Tramonatana će vas ofriškat!”.

Više sa portala poduckun.net ...