Matuljske ljetne večeri: Ovoga tjedna očekuju vas koncerti i priredbe

Autor: Marina Pauletić 20.06.2024

Još uvijek su otvorene prijave za biciklističku turu.

Matulji - Jučer je održana interpretacijska vožnja "MATULJICIOUS /MATULJIŠS/ BIKE & TASTE" pod nazivom "Od Golopusta do sup Šije". Sudionici su posjetili zaboravljeni i napušteni grad Golopust i žejanske atrakcije ispod brda Šije te slušali dijalekt koji na području naše općine govori manje ljudi nego u New Yorku.

- Najavljujemo da će se iduće srijede, 26. lipnja održati interpretacijska vožnja pod nazivom "Saka noć ima svoju moć". Prolazit ćemo putevima vjerovanja u zle i mračne sile gdje ćemo 'skidati uroke' i objašnjavati povijesne činjenice, najavljuju organizatori.

Vožnja je rekreacijsko-edukativnog karaktera čiji je cilj upoznati goste koji borave na području Matulja kao i njihove domaćine s prirodnim ljepotama, povijesnom i kulturnom baštinom te velikim potencijalom općine kao biciklističke destinacije. Vožnja kreće u Matuljima u 16:00 sati (Ul. 43. istarske divzije 22a) te se vozi rutom Matulji - Jušići - Brajani - Jurdani - Mučići - Mali Brgud - Zvoneća - Zdemer - Matulji

Napomena: može doći i do promjene u ruti u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika.

- Trenutno imamo 2 slobodna mjesta za ovaj datum. Podsjećamo da će se vožnje izvoditi svake srijede, neovisno o vremenskim prilikama zaključno sa 25. rujnom i to za deset osoba za koje su osigurane i električne bicikle. Obavezna je prethodna prijava na e-mail: tzmatulji@tzmatulji.hr najkasnije do utorka do 12 sati kao i uplata od 20 €. Nakon prijave poslati ćemo podatke za uplatu i sve detalje oko same vožnje. Vožnje su organizirane pod vodstvom licenciranih vodiča, te pratnje za tehničku podršku. Na određenim točkama biti će prezentirane zanimljivosti pojedinog područja na četiri jezika: hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom, pojašnjavaju organizatori.

- Pozivamo Vas večeras, 20. lipnja na priredbu od učenika OŠ Dr. A. Mohorovičića Matulji pod nazivom "Mi smo škola naj, naj, naj…" koja će se održati u Matuljskom Amfiteatru s početkom u 20.00 sati. Nakon toga nam slijedi u nedelju, 23. lipnja koncert od KUD Učka - “Zakantajmo, zatancajmo, kako su nas vadili¨ koji će se održati u Matuljskom Amfiteatru s početkom u 21.00 sat. Isto tako najavljujemo da će se idući tjedan u subotu, 29. lipnja na šterni Kalić u Rukavcu održati 3. ovogodišnja svečana obljetnica 120 godina rođenja Drago Gervais - Na Šterne s početkom u 20.00 sati. Sudjelovat će Mješoviti pjevački zbor Štorija iz Rukavca, dramska sekcija Lisinski vetar i izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana, pozivaju iz Matulja.

Ulaz je besplatan za sve manifestacije koje će se održavati u sklopu programa "Matuljske ljetne večeri - Tramonatana će vas ofriškat!".

Više sa portala poduckun.net ...