[VIDEO] Matuljski SDP održao konferenciju za novinare: Najavili izvanrednu sjednicu Vijeća na temu postavljanja uređaja za biološku obradu otpada u Jurdanima

Autor: Nikola Cvjetović 20.10.2023

Izvanredna sjednica sazvana je za 23. listopad u 18 sati.

Matulji - Predsjednik vijeća Slobodan Juračić (SDP) na konferenciji za novinare matuljskog SDP-a najavio je izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća Matulja na temu postavljanja uređaja za biološku obradu otpada u Jurdanima. Istaknuo je da je u dogovoru s općinskim načelnikom i u skladu s poslovnikom Općinskog vijeća Općine Matulji prihvatio zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice te je istu sazvao za ponedjeljak 23. listopada u 18 sati.

Konferenciji za medije održanoj u Vijećnici Općine Matulji prisustvovali su načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela, zamjenik načelnika Eduard Baćić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Matulji Slobodan Juračić te predsjednik OO SDP-a Matulji Vladan Mekterović.

U svojem obraćanju, Vladan Mekterović, predsjednik matuljskog SDP-a, naglasio je da je tema konferencije sazivanje izvanredne sjednice Općinskog vijeća Općine Matulji u povodu iskazane namjere trgovačkog društva Komunalac d.o.o. Jurdani da na području Općine Matulji, točnije u poslovnom krugu trgovačkog društva Komunalac d.o.o. u Jurdanima, dakle u neposrednoj blizini naseljenog mjesta, postavi postrojenje odnosno uređaj za biološku obradu bio otpada. Naveo je slijedeće:

"Kao što je bilo vidljivo na nedavno održanom sastanku predstavnika Općine Matulji i naših mjesnih odbora, o kojem sastanku su izvijestili pojedini mediji, namjera postavljanja u Jurdanima uređaja za biološku obradu bio otpada nije naišla na odobravanje javnosti odnosno stanovnika naše općine. Naprotiv, naišla je na izričito protivljenje. Radi se o kompleksnoj tematici i projektu za koji je odabrana lokacija na području Općine Matulji, a uključivanje Općine u projekt imalo bi i bitan utjecaj na naš proračun. Kada svemu tome dodamo i značajnu činjenicu da je svih šest mjesnih odbora u svojim očitovanjima izrazilo protivljenje projektu i mogućnosti postavljanja predmetnog uređaja za biološku obradu biootpada u krug društva Komunalac d.o.o. u Jurdanima, jedini logičan slijed je izvanredna sjednica Općinskog vijeća. Stoga sam podnio takav zahtjev predsjedniku Općinskog vijeća Općine Matulji, Slobodanu Juračiću. Vjerujem da ćemo na sjednici imati kvalitetnu raspravu i potom donijeti najbolju odluku za Općinu Matulji i naše mještane."

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...