Memento i promocija knjige Olega Mandića uz Međunarodni dan sjećanja na holokaust @ Opatija

Autor: Nikola Cvjetović 23.01.2023

wp-content/uploads/2020/03/oleg-mandic-dani-antifasizma-opatija-2020-1.jpg

U Gervaisu će biti prikazan dokumentarni film o godinama kobnih iskustava obitelji Mandić s fašizmom i nacizmom.

wp-content/uploads/2020/03/oleg-mandic-dani-antifasizma-opatija-2020-2.jpgOleg Mandić

Opatija - Međunarodni dan sjećanja na holokaust i sprečavanja zločina protiv čovječnosti UABA grada Opatije obilježit će uz 16. Memento ovoga petka, 27. siječnja u Centru Gervais s početkom u 12.30 sati. Ulaz je slobodan, a zainteresirani građani mogu razgovarati s Olegom Mandićem, našim sugrađaninom, počasnim predsjednikom opatijskog UABA-e i posljednjim dječakom koji je napustio zloglasni nacistički logor Auschwitz. U Gervaisu će biti prikazan dokumentarni film o godinama kobnih iskustava obitelji Mandić s fašizmom i nacizmom.

U četvrtak, 2. veljače u 18 sati u Villi Antonio će biti održana promocija knjige Olega Mandića »Život obilježen Auschwitzom«. Knjigu je priredio Neven Šantić. O djelu će govoriti sam autor Oleg Mandić, Neven Šantić te Seid Serdarević u ime izdavača. Ulaz je isto tako slobodan za javnost, a knjige s autorovim potpisom moći će se kupiti uz popust.

Oleg-Mandic_pozivnica-za-mail-2-scaled

Dodajmo ovom da se u četvrtak 26. siječnja na prvom programu HRT-a premijerno prikazuje novi dokumentarni film “Dječak iz Auschwitza”, autorice Nataše Kraljević Kolbas koji je snimljen prošle godine.

Više sa portala poduckun.net ...