Michelinove zvjezdice obasjale PGŽ

Autor: Sanja Tumara 07.07.2022

wp-content/uploads/2020/03/lovranska-draga-di-lauriana.jpg

Restorani Draga di Lovrana, Nebo iz Rijeke te malološinjski restoran Alfred Keller zadržali su svoje zvjezdice, a novi član tog top kluba je restoran Johnson iz Mošćeničke Drage, koji je dobio oznaku Michelin preporuke za 2022. godinu. Michelinov vodič najznačajniji je i najpriznatiji vodič za restorane na svjetskoj gastronomskoj mapi.

Rijeka – Od 84 hrvatska restorana koji ove godine nose neku od prestižnih oznaka Michelina, njih čak četiri nalaze se u Primorsko-goranskoj županiji! Lovranska Draga di Lovrana, Nebo iz Rijeke te malološinjski restoran Alfred Keller zadržali su svoje zvjezdice, a novi član tog top kluba je restoran Johnson iz Mošćeničke Drage, koji je dobio oznaku Michelin preporuke za 2022. godinu.

Prestižne Michelin plakete hrvatskim je restoranima uručio Metro, globalni partner Michelina za cijeli svijet, a restorani su uvršteni u Michelinov vodič za 2022. godinu, najznačajniji i najpriznatiji vodiča za restorane na svjetskoj gastronomskoj mapi.

- Izabrani restorani ušli su u ekskluzivni krug najboljih restorana svijeta i Hrvatska turistička zajednica, kao nacionalni partner Michelina, iznimno je ponosna na vas. Michelinove oznake daju odlične promotivne potencijale koje će, vjerujem, destinacije već u ovoj turističkoj godini znati valorizirati i dodatno u budućnosti iskoristiti. Ulazimo u samu špicu turističke sezone te je pred nama dio godine kada u hrvatskim destinacijama u prosjeku boravi preko milijun gostiju dnevno i stoga s ponosom istaknite svoje plakete, svoje zvjezdice i oznake, kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodajući da će HTZ i dalje provoditi brojne aktivnosti s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao turističke destinacije bogate i raznolike gastronomske ponude.

Inače, ove se godine na Michelinovu listu najboljih restorana upisalo šest hrvatskih restorana više nego prošle godine, a svečanost je održana u Maškovića Hanu, spomeniku nulte kategorije, u Vrani.

Više sa portala poduckun.net ...