MIK 2024: Novi datumi održavanja, festivalska karavana kreće iz Pazina, a završava u Rijeci

Autor: Marina Pauletić 11.04.2024

Foto: arhiva

Ulaznice u prodaji.

Rijeka/Pazin - Ova će godina donijeti brojna događanja, a jedno od najpopularnijih na ovim prostorima je svakako festival Melodije Istre i Kvarnera. Jubilarno izdanje jednog od najstarijih i jedinog hrvatskog putujućeg festivala i ove će godine ponuditi sve ono što MIK čini prepoznatljivim, šarmantnim, jedinstvenim i itekako važnim u očuvanju glazbenog identiteta ovog podneblja. Kako je već najavljeno, festival koji već 60 godina ima status čuvara glazbene tradicije i baštine, svoj će rođendan proslaviti raspjevano i zajedno sa svojom vjerom publikom, pripremaju se brojna iznenađenja, a ono što posebno treba najaviti to je da će završnu večer jubilarnog izdanja MIK-a uživo prenositi HRT, vjerujemo na zadovoljstvo brojne mikovske publike kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Foto: arhiva

Upravo je taj važan detalj „presložio datume održavanja festivalske karavane“ pa će izvođači svojoj najdražoj publici zapjevati na prvoj festivalskoj večeri 31. svibnja u Pazinu, potom će 1. lipnja na pozornicu u Bakru, 2. lipnja će zapjevati u Kastvu (koji je zajednički domaćin s Opatijom te se domaćinstva izmjenjuju), dan kasnije 3. lipnja zapjevat će u Puntu (podsjetimo, Općina Punat je zajednički domaćin s Općinom Malinska – Dubašnica i Gradom Krkom te se s njima izmjenjuje u domaćinstvima festivalskih večeri), 4. lipnja karavana stiže u Svetvinčenat (Općina Svetvinčenat je zajednički domaćin s općinama Barban, Marčana i Ližnjan i Istarskom županijom) u srijedu 5. lipnja MIK će održati generalnu probu u Rijeci, a potom će u Rijeci, svojoj matičnoj luci zaživjeti veliku završnicu koja će se održati 6. lipnja na Trgu Riječke rezolucije. Bit će to doista posebna večer koju vrijedi doživjeti.

Ulaznice za finalnu večer se mogu kupiti od danas i to u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, Festival Opatija). Cijena ulaznice za ovu posebnu sjajnu večer iznosi 20,00 € u pretprodaji, a u slučaju da ih još nešto i bude na dan velikog finala, cijena ulaznice će biti 25,00 € .

Foto: arhiva

Podsjetimo, ove godine festival će ponuditi 16 odličnih novih skladbi u izvedbi sjajnih izvođača i posebnih gostiju, među kojima će biti itekako poznatih imena s mikovskih pozornica kao i debitanata koji već imaju sjajne karijere ali će po prvi put zapjevati na MIK-u.

Ne treba sumnjati da će ovo biti mikovska godina za pamćenje, a na vama je da odaberete barem jedan grad u kojem ćete biti dio ove posebne priče – poručuju organizatori.

GRADOVI DOMAĆINI:

31.05. PAZIN
1.06. BAKAR
2.06. KASTAV
3.06. PUNAT
4.06. SVETVINČENAT
5.06. Rijeka generalna proba
6.06. RIJEKA završna večer

Više sa portala poduckun.net ...