„Mogu i ja“, 14. Sportsko – rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere u Opatiji

Autor: Marina Pauletić 06.12.2023

Foto: arhiva

Uz navedene programe posebnost je i specijalni program prilagođen djeci i mlađima s poteškoćama u razvoju i invaliditetom (rođeni od 2012.g) „Talent test“.

Opatija – U subotu, 9. prosinca s početkom u 10 sati u opatijskoj dvorani Marino Cvetković održat će se 14. Sportsko – rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere naziva „Mogu i ja“
Povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije, KŠR Gorovo organizira manifestaciju čije su aktivnosti u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika.

„Mogu i ja“ je i integracijski sportsko rekreativni program kroz kojeg se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i bit će nagrađeni prigodnim medaljama. Sudionike se ovim programom želi educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijeli život.

Sportsko – rekreativni program uključuje sportski poligon (KŠR Gorovo), stolni tenis (STIK Opatija 08), boćanje (Udruga Sunce Rijeka) i rukomet za osobe s invaliditetom te partnere (RK Liburnija Opatija USR „AD Liberos“).

Uz navedene programe posebnost je i specijalni program prilagođen djeci i mlađima s poteškoćama u razvoju i invaliditetom (rođeni od 2012.g) „Talent test“. Ovaj sjajan program organizira Paraatletski klub Rijeka u suradnji s gradovima, općinama, školama i udrugama s područja Primorsko – goranske županije, a kroz njega se kroz zabavu i modernu tehnologiju testiraju funkcionalne i motoričke sposobnosti te stručnjaci potom upućuju roditelje ili djecu u sport. Mogućnosti testiranja su kroz zabavan trenažni način, ali i kroz igru, a preporuka je da se zainteresirani prijave na pakrijeka@gmail.com ili na 098/ 724 131.

Manifestaciju organizira KŠR Gorovo uz suorganziatora Udrugu osoba s invaliditetom grada Opatije te pokrovitelje Grad Opatija – Zdravi grad, SSR „Sport za sve“ PGŽ i Hrvatski olimpijski odbor, a događanje završava u 12:30 marendom i podjelom medalja sudionicima.

Važne napomene organizatora:

1. Za sve sudionike osigurana je marenda i osvježavajuće piće
2. Svi sudionici dobit će medalje za sudjelovanje
3. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera
4. U sklopu dvorane postoji sanitarni čvor te svlačionice za osobe s invaliditetom
5. Organizator je osigurao besplatan parking za kombi vozila, a osobna vozila mogu koristiti garažu dvorane po cijeni od 0,50 € po satu.
6. Za sudionike koji jedu isključivo ,, kašastu" hranu biti će osigurana adekvatna marenda (potrebno je prijaviti do zaključnog roka)

Prijave se šalju zaključno sa 6. prosincem, a moguće su na ksr.gorovo@gmail.com, facebook: kšr gorovo i na 091/ 420 06 50

Više sa portala poduckun.net ...