Mogu i ja 2022. – Najavljene 13. sportsko-rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.12.2022

Manifestacija će se održati u subotu, 10. prosinca, s početkom u 11 sati, u dvorani Marino Cvetković.

Opatija - Povodom svjetskog dana osoba s invaliditetom i svjetskog dana volontera, pod pokroviteljstvom grada, Opatije KŠR Gorovo organizira 13. sportsko- rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi. Manifestacija će se održati u subotu, 10. prosinca, s početkom u 11 sati, u dvorani Marino Cvetković.

U ovoj manifestaciji aktivnosti su u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika. „Mogu i ja“ je i integracijski sportsko rekreativni program gdje se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i biti će nagrađeni prigodnim medaljama. Učesnike školske dobi želi se educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijeli život.

U ponudi su dva programa – trening motoričkih aktivnosti za osobe s cerebralnom paralizom te integracijski sportsko rekreativni program za osobe s invaliditetom - partnere. Sve aktivnosti izvode se uz pomoć partnera –volontera OŠ R. K. Jeretov Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...