Na novinarskom zadatku preminuo fotoreporter Srđan Vrančić – Vrana

Autor: Sanja Tumara 17.05.2022

Vrana je rođen u Rijeci 1965. godine, prve je radove objavljivao u omladinskom listu „Val“, a od tada je postao izvrstan fotoreporter.

Rijeka – Nema više Vrane! Kako javlja njegov matični list, „fotoreporter Jutarnjeg lista i agencije Cropix Srđan Vrančić Vrana iznenada je preminuo u utorak u jutarnjim satima na novinarskom zadatku kod mjesta Molunat u Konavlima, gdje je ronio u sklopu istraživačko-novinarskog projekta proučavanja podmorja Scuba Skener“.

„Nagrađivani fotoreporter, novinar i urednik isticao se svojim ratnim reportažama i podvodnom fotografijom. U Jutarnjem je listu od samih njegovih početaka 1998. godine. Srđan Vrančić je rođen 1. rujna 1965. godine u Rijeci, fotografijom se aktivno počeo baviti 1979., a prve je radove objavio početkom 80-tih u omladinskom listu "Val"“, objavio je Jutarnji list.

Srđan je kao fotograf i novinar izvještavao iz mnogih ratova, od onoga u Afganistanu i Libiji pa do Krima i Ukrajine, bavio se podvodnom fotografijom, a izvještavao je i s mnogih sportskih natjecanja, premda mu je najveća strast bilo skijanje.

Njegovoj obitelji izražavamo sućut i tugu zbog preranog odlaska našeg kolege.

Više sa portala poduckun.net ...