Na opatijskom mulu uspješno izvedena Opća vježba ŽLU Opatija-Lovran-Mošćenička Draga

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 25.10.2022

opca_vjezba_zlu_olmd_2022__2_

Svrha provedbe Opće vježbe je provođenje funkcioniranja unutarnjih i vanjskih čimbenika uključenih u intervenciju prilikom incidentne situacije.

Opatija - Županijska lučka uprava Opatija-Lovran-Mošćenička Draga održala je Opću vježbu provjere mjera i postupaka plana sigurnosne zaštite lučkog operativnog područja Opatija za 2022. godinu. Vježba se održala danas u trajanju od 10 do 11 sati u luci Opatija. Svrha provedbe Opće vježbe je provođenje funkcioniranja unutarnjih i vanjskih čimbenika uključenih u intervenciju prilikom incidentne situacije. U vježbi su sudjelovali djelatnici Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, PU Primorsko- goranske županije, Vatrogasna postrojba Opatija, Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Regionalna protueksplozijska jedinica Rijeka, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i zaštitarska tvrtka Securitas Hrvatska d.o.o..

Prema riječima v.d. Ravnateljice i osobe odgovorne za sigurnosnu zaštitu u luci (PFSO ) Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, Alessandre Selak, vježba za koju je napravljen detaljan plan i program, uspješno je izvedena, te će se i nadalje nastaviti sa redovnim održavanjem vježbi, koje se smatraju kao ulog u sigurnost svih subjekata na području ove Lučke uprave.

opca_vjezba_zlu_olmd_2022__1_
Više sa portala poduckun.net ...