Na virtualnoj večeri poezije i proze o Vukovaru sudjelovala i Osnovna škola Dr. Andrija Mohorovičić iz Matulja

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 25.11.2022

lumin,_svijeca

Mrežnim su se putem okupili učenici iz 15 osnovnih škola diljem Republike Hrvatske i krasnoslovili poetske i prozne tekstove Krešimira Šimića, Perice Vulić Vočanec, Vesne Parun, Antonije Buljan-Filipović, Tomice Bajsića Ante Stamaća, Željke Jurić i drugih autora, no svakako valja istaknuti i Sinišu Glavaševića i njegove Priče iz Vukovara.

Virtualna_vecer_poezije_i_proze_o_Vukovaru_2022__%E2%80%93_plakat

Matulji - U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 17. studenoga održana je Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru u sklopu eTwinningova projekta Naša PRIČA o GRADU. Ove su godine škole osnivači i voditelji projekta Osnovna škola Koprivnički Ivanec, koju predstavlja Renata Glavica; Osnovna škola Grigor Vitez iz Svetoga Ivana Žabna, koju predstavlja Ivančica Sudinec; te Osnovna škola Dr. Andrija Mohorovičić iz Matulja, koju predstavlja Dario Abram.

Mrežnim su se putem okupili učenici iz 15 osnovnih škola diljem Republike Hrvatske i krasnoslovili poetske i prozne tekstove Krešimira Šimića, Perice Vulić Vočanec, Vesne Parun, Antonije Buljan-Filipović, Tomice Bajsića Ante Stamaća, Željke Jurić i drugih autora, no svakako valja istaknuti i Sinišu Glavaševića i njegove Priče iz Vukovara. Poseban su pljesak zaslužili i učenički autorski radovi te kraće glazbene točke.

Nemali je broj gradova i općina sudjelovao u događanju, stoga su Sibinj, Slavonski Brod, Staro Petrovo Selo, Matulji, Pleternica, Tordinci, Karlovac, Sveti Ivan Žabno, Koprivnički Ivanec, Piškorevci, Križevci, Oprisavci, Ploče i Zagreb putem svojih predstavnika, odnosno učitelja mentora i učenika, na sasvim poseban način obilježili 18. studenoga. Zajedništvo i razumijevanje okosnice su ovogodišnjega događanja, a učenici su još jednom pokazali da budućnost biva u dobrim rukama.

Virtualna_vecer_poezije_i_proze_o_Vukovaru_2022__%E2%80%93_logotip_za_medije_2
Više sa portala poduckun.net ...