Načelnik Postaje granične policije Rupa, Neven Abramović dobitnik je priznanja Čovjek - ključ uspjeha - djelatnik godine

Autor: Ivana Grabar 09.02.2022

Abramovic_-_Slovenci Foto: PU primorsko-goranska

Dodijeljena priznanja potvrda su dosadašnjeg rada, ali i poticaj svima za nastavak i unapređenje rada i suradnje u narednom razdoblju.

Rijeka - Načelnik Postaje granične policije Rupa, Neven Abramović dobitnik je priznanja „Čovjek - ključ uspjeha - djelatnik godine“, u kategoriji policijski službenik/ica, koje mu je na regionalnoj razini dodijelila Turistička zajednica Kvarnera za 2021. godinu.

Nagrađeni policijski službenik od 2013. godine rukovodi PGP Rupa, u čijoj su nadležnosti međunarodni granični prijelazi Pasjak i Rupa, kojima tijekom godine prometuje veliki broj putnika i vozila. Ovo je posebno izraženo u turističkoj sezoni kada je potreban pojačan angažman djelatnika kako bi se osigurala normalna prohodnost prometa, bez većih zastoja i čekanja.

TZ_Kvarnera-Abramovic1 Foto: PU primorsko-goranska

Zalaganje i uloženi trud prepoznali su i predstavnici Turističke zajednice, posebno istaknuvši dobru suradnju s načelnikom Abramovićem te spremnost, da kada je god bilo potrebno pomogne turistima prilikom njihova dolaska u Hrvatsku.
Profesionalnim radom i korektnim ponašanjem pridonio je ugledu policije kod domaćih i stranih gostiju te percepciji Hrvatske, ne samo kao sigurne destinacije, već i one koja svoje posjetitelje dočekuje s dobrodošlicom.

Također, vrlo dobro surađuje i s predstavnicima slovenske policije o čemu svjedoči i Srebrna policijska značka za suradnju, koja je Postaji granične policije Rupa dodijeljena od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije.

U ime djelatnika PGP Rupa, načelnik Abramović je navedeno priznanje krajem prošle godine primio od predstavnika PMP Starod iz Slovenije, Gorazda Žnidariča i Boštjana Žnidaršiča.

Slovenska_znacka1 Foto: PU primorsko-goranska

Naime, od ulaska u Europsku uniju policijski službenici PMP Starod i PGP Rupa zajednički obavljaju graničnu kontrolu na području graničnog prijelaza Pasjak - Starod. Dobra suradnja ostvarena s djelatnicima slovenske policije pokazala se značajnom prilikom otkrivanja, sprječavanja i istraživanja prekograničnog kriminaliteta i različitih prekršaja.


Srebrna policijska značka za suradnju, koju su slovenski policijski službenici dodijelili svojim kolegama u PGP Rupa potvrda je dosadašnje, ali i poticaj za nastavak i unapređenje suradnje dviju policija u narednom razdoblju.