Najavljen Dan otvorenih vrata Zaštićenog krajobraza Lisina

Autor: Nikola Cvjetović 03.10.2022

Na samoj manifestaciji će biti prikazana i izložba "Lisina u Srcu".

Matulji – Ovog vikenda, točnije u subotu će se odvijati Dan otvorenih vrata Zaštićenog krajobraza Lisina. Cilj manifestacije je promocija sporta i rekreacije u Lisini koja je nekad bila poznata po sportskom druženju, ali je godinama zaboravljena i zanemarena. U organizaciji Triatlon kluba Matulji održat će se i kros utrka na koju su pozvani od najmlađih do najstarijih. Utka rekreacijskog karaktera će se održati u tri kategorije.

Prijave za utrku će se primati od 9 sati do 10:30 sati, prvi start je planiran u 11 sati ispred Doma Lisina gdje se i odvija bogat program.

Osim utrke na Lisini će se predstaviti i ostale sportske udruge čija je aktivnost vezana za prirodu pa će tako u organizaciji Udruge Lisina Avantura svu logistiku oko utrke vršiti Moto klub Extreme Enduro Liburnija i Učka Quad, ali će ujedno i prezentirati ove sportove tako da će se moći razgledati motori i quadovi.

Zastupljen je i konjički sport pa će tako u programu sudjelovati i Konjički klub Adria iz Lisine, Ranč Anđeli iz Bregi koji će biti zadužen za rekreativno jahanje dok će Konjički klub Ana iz Senja dovesti kočiju kojom će se moći provozati i djeca i odrasli i to besplatno. Gost manifestacije će biti i Offroad klub 4X4 Uspon iz Klane koji su vjerni sudionici ove manifestacije, a moći će se ići na terensku turu vozilima kako bi se bolje upoznali ljepotama Lisine. Na samoj manifestaciji će biti prikazana i izložba "Lisina u Srcu".

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...