Najavljen projekt "Djeca OKO nas"

Autor: Kristina Tubić 31.05.2022

Na izložbi će se moći pogledati fotografije djece pripadnika nacionalnih manjina koje žive u Hrvatskoj autora Saše Pjanića.

Opatija - U prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija najavljen je projekt "Djeca OKO nas" što ga u partnerstvu provode Savez DND-a Hrvatske, DND Opatija i Grad Opatija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Udruge gradova, a u okviru kojeg će se u Lovranu od 3. do 5. lipnja održati Susret Dječjih vijeća, foruma i NEF-a Hrvatske te otvorenje Izložbe fotografija „Djeca OKO nas“.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić istaknula je kako je Dječje gradsko vijeće Opatije primjer dobre prakse suradnje odraslih i djece što je prepoznato i diljem Europske unije te od strane UNICEF-a. Tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić predstavila je program trodnevnog događanja koje će započeti u petak svečanim otvorenjem u 15.30 u Kinu Lovran te kreativnim radionicama. U subotu su na programu Potraga za blagom, Sajam različitosti na Trgu sv. Jurja te otvorenje izložbe fotografija u 18 sati u Lovranskoj kuli. Na izložbi će se moći pogledati fotografije djece pripadnika nacionalnih manjina koje žive u Hrvatskoj autora Saše Pjanića. Dječja gradonačelnica Lucija Čerina pozvala je velike i male sugrađane da im se pridruže.

Više sa portala poduckun.net ...