Nakon dulje pauze ponovo će se hitati ‘loprani od karti’

Autor: Nikola Cvjetović 31.07.2022

wp-content/uploads/2015/08/mufic_2015_hitanje_avioni_od_karti_2.jpg

U 20:30 sati slijedi pripovjedna predstava za djecu “Pričom te zovem” u izvedbi Margarete Peršić.

Mošćenice - Udruga Kandalora i Mošćeničani pozivaju sve u četvrtak, 4. kolovoza na Kosnicu gdje će se održati “Hitanje loprani od karti – ki će daje” za uzrast od 0 do 99 godina.
Kao i sva druga natjecanja, i ovo ima svoja pravila kojih se svi moraju pridržavati, pa tako papirnati avioni moraju biti izrađeni od samo jednog komada papira – standardni A4 format (80g), list se smije mijenjati samo preklapanjem te nije dopušteno lijepljenje, rezanje, klamanje ili balansiranje. Također, avioni se moraju graditi na licu mjesta s priloženim službenim papirom, a papirnatu letjelicu baca jedna osoba bez pomoći s određenog mjesta.

wp-content/uploads/2014/08/muf_2014_moscenicki_umjetnicki_festivalcic_teatar_oz_duo_blondes_avioni_papir_01.jpg

Natjecatelji se natječu u dvije kategorije i to djeca od 0 do 12 godina, te odrasli od 13 do 99 godina. Nagrade u dječjoj kategoriji su medalja, diploma, sok i krafna, a u odrasloj 5 litara vina, paket mineralne i paket čaša uz uvjet da se mora podijeliti među prisutnima, medalja i krafna.

U 20:30 sati slijedi pripovjedna predstava za djecu “Pričom te zovem” u izvedbi Margarete Peršić. Prijave se vrše na mail kandaloramoscenice@gmail.com ili na licu mjesta. Nakon svega, sudionici će se opustiti uz živu glazbu na afterpartiju u Konzerva baru.