Nevio Klarić, vijećnik Mosta: Načelnik Matulja pokazuje pasivnost u rješavanju problema javnog prijevoza

Autor: Marina Pauletić 01.06.2024

Foto: ilustracija

Svoju je zabrinutost radi navedenog iskazao MOST-ov vijećnik u Općini Matulji, Nevio Klarić te njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Matulji – Problemi s kojima se trenutno suočava KD Autotrolej utječu na sve općine u riječkom prstenu koje su autobusnim linijama povezane s Rijekom. Izuzetak nije niti Općina Matulji, a unatoč najavljenoj tematskoj sjednici na kojoj bi se raspravljalo o problematici javnog gradskog prijevoza ista još uvijek nije održana. Svoju je zabrinutost radi navedenog iskazao MOST-ov vijećnik u Općini Matulji, Nevio Klarić te njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nevio Klarić

Nakon što bude održana Skupština Autotroleja, u Matuljima će se održati tematska sjednica s problematikom javnog gradskog prijevoza, a pozvani će biti, uz predstavnike Autotroleja, i predstavnici HŽ-a, zaključeno je na sjednici matuljskog Općinskog Vijeća.

Tako je jedan lokalni medij izvijestio javnost o događajima na prethodnoj sjednici Vijeća (održanoj 15. svibnja) na kojoj sam predstavio i „branio“ inicijativu MOST-a Matulji po pitanju javnog prijevoza na području naše Općine.

Kao što je javnosti poznato, Skupština je održana sutradan, iako na web stranicama K.D. Autotroleja ne postoji obavijest niti o jednoj od održanih sjednici u 2024. godini. Prolazi i drugi tjedan, ali o tematskoj sjednici niti glasa, niti slova.

Ovim putem želim izraziti duboku zabrinutost u (ne)postupcima načelnika Općine Matulji Vedrana Kinkele. On, naime, već 14 dana ne predlaže tematsku sjednicu koju je usmeno obećao do kraja mjeseca svibnja, kao da ovaj problem ne dotiče mještane za koje bi se trebao brinuti i boriti.

Ponovo pokazuje izuzetnu pasivnost i nemar kakvom smo svjedočili (ne tako davno) po pitanju problema prekomjerne buke na području ex. TIBO-a. Tada je, podsjećam, poslovni subjekt samostalno postavio bukobrane dok Načelnik kao predstavnik Općine nije bio kadar niti pokazati zabrinutost za smanjenu kvalitetu životu njegovih mještana, niti napraviti „nešto“ u interesu istih.

Također, želim naglasiti kako su „najveći protivnici“ prihvaćanja predloženog Prijedloga bili upravo njegovi kolege iz matuljskog SDP-a, što meni i kolegama u ogranku, stvara dodatne sumnje u transparentnost i ciljeve suradnje s K.D. Autotrolejem.

Čak niti SDP-ov prešutni koalicijski partner u Vijeću (HDZ) nije bio a priori protiv inicijative, već su dali pokoji savjet kako Prijedlog doraditi.

Nadam se da će se Načelnik Kinkela, barem u ovih zadnjih godinu dana mandata napokon probuditi i shvatiti koliko bitna funkcija koju on trenutno obnaša. Funkciju Načelnika moramo percipirati kao „funkciju od javnoga dobra“ što u slučaju g. Kinkele - dolazi u pitanje.

Više sa portala poduckun.net ...