Nola Smolica otvorila salon za kućne ljubimce ''Vrtirepka“

Autor: Kristina Tubić 08.12.2022

vrtirepka_opatija__1_

Kada sam imala 12 godina ošišala sam našeg pudlu, brat je plakao, a ja sam ga tješila da će mu dlaka brzo narasti. Moram priznati da i nije loše izgledao za dvanaestogodišnju „groomericu“, prisjetila se Nola te dodala kako se ljubav prema psima razvila u ljubav prema svim životinjama koju je sada pretočila i u posao.

Opatija - Mlada Opatijka Nola Smolica nedavno je u Pobrima otvorila Salon za kućne ljubimce „Vrtirepka“ u kojem svom najdražem četveronošcu možete priuštiti kompletnu njegu.

Usluge kupanja, češljanja, raščešljavanja, feniranja te uređivanja noktiju i ušiju, uz puno ljubavi, zagrljaja i psećih poslastica, dočekat će tamo vaše dlakavce. A ako imate starog, slijepog ili teško pokretnog ljubimca – psa, macu ili kunića, Nola će doći u kućnu posjetu i „srediti“ ga bez dodatnog stresa.

- Psi su oduvijek sastavni dio mog života, još kada sam kao malena djevojčica gnjavila ljude da mi dozvole šetati njihove ljubimce. Kada sam imala 12 godina ošišala sam našeg pudlu, brat je plakao, a ja sam ga tješila da će mu dlaka brzo narasti. Moram priznati da i nije loše izgledao za dvanaestogodišnju „groomericu“, prisjetila se Nola te dodala kako se ljubav prema psima razvila u ljubav prema svim životinjama koju je sada pretočila i u posao.

- Odavno sam odlučila da želim biti „sam svoj šef“ i počela zapisivati informacije o pokretanju posla i dobivanju poticaja. Najprije sam tražila poticaje od države od kojih sam nabavila svu opremu, a tada sam odlučila tražiti i financijsku pomoć od Grada Opatije. Dobivanje poticaja riješilo me stresa i brige dok ne razvijem poslovanje svog obrta. Jako sam zadovoljna pokretanjem vlastitog posla i ne znam kako bih to uspjela bez dodijeljenih mi poticaja - kazala je Nola. Završila je tečaj za šišanje pasa u Rijeci te dodatne edukacije za šišanje pudlica, bišona i pomeranaca, a trenutno polazi i posebnu edukaciju za njegu zubi.

vrtirepka_opatija__2_

- U moj su salon dobrodošli svi ljubimci – psi, mačke, kunići, zamorci… Nudim usluge kupanja, češljanja, raščešljavanja, feniranja te uređivanja noktiju i ušiju. Nudim i uslugu prijevoza za ljubimce. Imam posebne pakete usluga za štence poput privikavanje štenaca na grooming, a prilagođene tretmane odrađujem i s invalidnim ljubimcima te seniorima koji na tretmanu mogu sjediti ili ležati. Tretmane prilagođavam potrebama mojih četveronožnih klijenata - objašnjava te dodaje kako je svim ljubimcima potrebno redovito i pravilno održavanje, bili oni dugodlaki ili kratkodlaki.

Nola ima kujicu Kiru, koju je udomila iz azila udruge „Kira“ s kojom surađuje te besplatno sređuje njihove štićenike, a svi psi udomljeni preko te udruge imaju u salonu „Vrtirepka“ popust na tretman.

- Dok nisam počela učiti o groomingu, moja Kira nije nikada bila na tretmanu, mislila sam da njoj to ne treba budući da je kratkodlaka mješanka. No, to nije točno jer svim ljubimcima treba pravilna njega. Dlaku treba naučiti pravilno održavati, a za to imate na raspolaganju profesionalce – „tete i barbe šišalice“ koji će to odraditi stručno i s puno ljubavi - poručila je Nola, koja svog četveronožnog klijenta kada dođe na tretman najprije počasti poslasticom, zatim se maze i plešu kako bi se upoznali, a tek onda krene uređivanje.

Svi zainteresirani vlasnici ljubimaca mogu se javiti na telefon 0917330371 ili na e-mail salon.vrtirepka@gmail.com koji je na adresi Pužev breg 6 u Pobrima.

Više sa portala poduckun.net ...