Očišćene plaže Peharovo i Medveja, utvrđuje se izvor zagađenja

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 16.11.2022

Izuzeti uzorci poslani su na laboratorijsku analizu kako bi se utvrdio njihov izvor, a odgovorne će se teretiti za trošak, stoji u objavi Općine Lovran.

Lovran - Općina Lovran se putem društvenih mreža zahvalila Lučkoj kapetaniji Rijeka i lučkom kapetanu Darku Glažaru, kao i svim građanima koji su prijavili onečišćenje i sudjelovali u iznimno brzoj i promptnoj reakciji njegove sanacije na plažama na podučju Općine Lovran.

U ponedjeljak, odmah po zaprimanju prijave, službenici lučke kapetanije su izašli na teren, izuzeli uzorke, te je bez odgode angažirana tvrtka za sanaciju onečišćenja Dezinsekcija d.o.o. Rijeka koja je započela s uklanjanjem onečišćenja i sanacijom štete na plažama u Lovranu.

Sukladno operativnom planu prvo je obrađena plaža Peharovo, a zatim plaža Medveja, na kojima je uočena najveća količina onečišćenja, a nakon toga je započeo obilazak kompletnog obalnog pojasa, te se sanacija onečišćenja nastavlja. Izuzeti uzorci poslani su na laboratorijsku analizu kako bi se utvrdio njihov izvor, a odgovorne će se teretiti za trošak, stoji u objavi Općine Lovran.

Više sa portala poduckun.net ...