Odana počast na spomen obilježjima u povodu Dana antifašističke borbe

Autor: Marina Pauletić 21.06.2024

Članovi UABA-e su položili vijence i zapalili svijeće i na spomenicima žrtvama Drugoga svjetskog rata širom Liburnije.

Opatija - Uoči Dana antifašističke borbe, 22. lipnja izaslanstvo Grada Opatije predvođeno gradonačelnikom Fernandom Kirginom, zamjenicom Kristinom Đukić i predsjednikom Gradskoga vijeća Dušanom Koturom položilo je vijence i zapalilo svijeće na središnjem križu na Groblju Opatija, spomen obilježju borcima palim u Drugome svjetskom ratu, kao i na spomeniku Jama Ičići.

U izaslanstvu su bili članovi UABA-e Opatija, udruga iz Domovinskog rata, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe i Policijske postaje Opatija, gradskih komunalnih tvrtki.

– Sjećamo se s ponosom povijesnog datuma 22. lipnja 1941. kada je u šumi Brezovici kraj Siska utemeljen Prvi sisački partizanski odred, prvi partizanski odred na našim prostorima, ali i šire. Odajemo počast svima stradalima za slobodu, borcima pravednog Narodnooslobodilačkog rata i rata protiv fašizma i nacizma. Njihove su žrtve temelj na kojem smo ostvarili slobodu, kao i velika žrtva branitelja Domovinskog rata 90-tih godina prošloga stoljeća, kada smo ponovno morali braniti svoj suverenitet i slobodu, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Članovi UABA-e su položili vijence i zapalili svijeće i na spomenicima žrtvama Drugoga svjetskog rata širom Liburnije.

Više sa portala poduckun.net ...