Odluka o konačnim rezultatima upisa u Dječji vrtić Opatija za 2024./2025. pedagošku godinu

Autor: Marina Pauletić 11.06.2024

Foto: ilustracija

Roditelji koji su podnijeli zahtjev za premještaj djeteta u neki drugi program ili objekt ne dolaze na inicijalni razgovor.

Opatija - Upravno vijeće Dječjeg vrtića Opatija donosi Odluku o konačnim rezultatima upisa u Dječji vrtić Opatija za 2024./2025. pedagošku godinu.

Konačne liste upisane djece nalaze se u dokumentima na službenim stranicama Grada Opatije te ih možete pronaći ovdje. Roditelji svoje dijete mogu identificirati na listi putem šifre koja je dobivena prilikom predaje dokumentacije. Na listama su također naznačeni planirani datumi polaska djece u vrtić odnosno na prilagodbu u rujnu kako bi se ona mogla odvijati postepeno i na što primjereniji način za dijete. Ukoliko neki roditelji nisu u mogućnosti krenuti u vrtić s planiranim datumom dolaska, o promjeni će se o tome moći dogovoriti tijekom inicijalnog razgovora sa stručnom službom.

DODATNE VAŽNE INFORMACIJE ZA RODITELJE

- Molimo roditelje novoupisane djece da se jave ili će biti kontaktirani od strane stručnog tima radi dogovora oko provedbe inicijalnog razgovora koji će se provesti s roditeljima sve novoupisane djece. Također, molimo roditelje da obavezno pripreme liječničku potvrdu pedijatra te knjižicu procijepljenosti za dijete kako bi dokumentaciju predali na inicijalnom razgovoru. Upis djeteta u dječji vrtić uvjetuje se urednim cijepljenjem protiv bolesti iz Programa obveznih cijepljenja, s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije na pojedina cijepljenja, poručuju iz vrtića.

Na inicijalnom razgovoru:

- prikupljaju se podaci o obitelji, porodu djeteta, psihofizičkom razvoju djeteta, njegovim navikama i potrebama i nekim drugim specifičnostima. Molimo roditelje da na razgovor ponesu ispunjeni Upitnik za roditelje nove djece,
- dogovorit će se i termin polaska djeteta u vrtić kao i postupci roditelja te vrtića za vrijeme razdoblja prilagodbe djeteta,
- roditelji mogu postaviti pitanja i dobiti sve potrebne informacije vezane uz upis i boravak djeteta u vrtiću,
- roditelji trebaju donijeti svu medicinsku dokumentaciju za djecu s razvojnim teškoćama ili posebnim potrebama npr. alergije ili ostale posebne prehrambene potrebe, febrilne konvulzije, kronična ili teža oboljenja, govorne poteškoće, poteškoće motornog ili spoznajnog razvoja i sl. (ukoliko to već nisu učinili prilikom predaje Prijave za upis djeteta u vrtić),
- roditelji donose liječničku potvrdu pedijatra te knjižicu procijepljenosti djeteta (ili presliku) – liječničku potvrdu moguće je u iznimnim slučajevima predati i nakon inicijalnog razgovora, no svakako prije dolaska djeteta u skupinu početkom rujna budući da bez ove dokumentacije nije moguće potpisati ugovor niti krenuti u proces prilagodbe (vrijedi samo za novoupisanu djecu koju roditelji po prvi put upisuju u vrtić, ne i za djecu koja su već bila upisana u neki od naših objekata ili programa, a za koju su roditelji tijekom ovih upisa zatražili premještaj u neki drugi objekt ili program).

NA INICIJALNI RAZGOVOR RODITELJI DOLAZE SA SVOJIM DJETETOM (dovoljno jedan roditelj).

Roditelji koji su podnijeli zahtjev za premještaj djeteta u neki drugi program ili objekt ne dolaze na inicijalni razgovor.

RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE SVE NOVOUPISANE DJECE održat će se utorak, 18. lipnja 2024. u 18:00 sati u Dječjem vrtiću Opatija, Ulica A. Mihića 5a na Punta Kolovi. Na roditeljskom sastanku roditelji će moći čuti detaljne informacije o organizaciji rada vrtića, dječjim rutinama u vrtiću te samom procesu prilagodbe djece na vrtić.

Za sva dodatna pitanja ili nedoumice oko polaska vašeg djeteta u vrtić možete nam se obratiti na brojeve telefona 272-407; 271-665; 569 463; 569 462.

- Kako biste svoje dijete, kao i sebe što bolje pripremili za polazak u vrtić i prilagodbu, tekst o PRILAGODBI DJETETA NA VRTIĆ možete pročitati OVDJE, pojašnjavaju iz vrtića.

Također, OVDJE možete pronaći neke prijedloge slikovnica koje djetetu mogu olakšati polazak u vrtić i prilagodbu.

Više sa portala poduckun.net ...