[FOTO] ODRŽAN 2. DEMO DAY PROJEKTA HUBBAZIA U Opatiji su žene – poduzetnice

Autor: Nikola Cvjetović 05.07.2022

Najbolju prezentaciju imala Ivana Uremović Gašić za projekt Iprincipi – niz edukacija na talijanskom jeziku...

Opatija - Jučer su u Vili Antonio prezentirane poduzetničke ideje proizašle iz opatijskog poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA. Svih šest poduzetničkih ideja su kreirale žene s područja Opatije, a neke su već otvorile svoje tvrtke i uspješno započele svoj poduzetnički put. Uz to, ovaj Demo Day obilježio je i velik broj ideja usmjerenih na djecu i mlade.

Organizatori, Grad Opatija i Visoka poslovna škola PAR kroz 2. DEMO DAY omogućili su polaznicima projekta predstavljanje njihovih inovativnih poduzetničkih ideja nastalih u sklopu edukacija 3. Programskog Ciklusa Hubbazije.

Ivana Uremović Gašić

Edit Zadković predstavila se s projektom Brodski pod od tikovine kojim želi održati obiteljsku tradiciju i ponuditi tržištu vrhunski proizvod, Ivana Uremović Gašić došla je prezentirati nekolicinu projekata edukacija na talijanskom jeziku okupljenih pod platformom Iprincipi, dok je Mirna Grbac Rudec iz Studia Grbac predstavila Opatijski suvenir za djecu u vidu edukativne i atraktivne dječje opatijske slikovnice. Lorena Gregorović otvorila je nedavno u Opatiji obrt Petit i prezentirala svoje ideje primjene digitalnog dizajna, dok je Mara Dražina u sklopu svojega projekta Akademija za kreativne komunikacije pokazala koliko bi Opatiji i regiji značile edukacije komunikacijskih vještina djece i mladih. Tea Vehovec otvorila je tvrtku Kao Mak kroz koju uspješno provodi psihološke radionice za djecu.

Stručni žiri u sastavu; zamjenica gradonačelnika Grada Opatija Kristina Đukić, voditelj marketinga tvrtke NetCom d.o.o. Rijeka Ivan Jerčinović i dekanica PAR-a doc. dr. sc. Gordana Nikolić donio je odluku da je najbolju prezentaciju imala Ivana Gašić Uremović za projekt Iprincipi – niz edukacija na talijanskom jeziku (izvaninstitucionalno učenje za djecu, kampovi za djecu i mlade te učenje talijanskog jezika za djelatnike u turizmu). Tvrtka NOVAX je poklon bonom nagradila najbolju prezentaciju. Svi su sudionici nagrađeni prigodnim poklonima te su im dodijeljene diplome.

O projektu HUBBAZIA

Projekt HUBBAZIA – Centar za inovacije u turizmu sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2.5 milijuna kuna od čega EU sufinancira s 1.9 milijuna kuna, odnosno 83.6%. Riječ je o projektu Grada Opatije, prvom takve vrste u Hrvatskoj.

Projektom su obuhvaćena dva temeljna cilja:
1. adaptacija i moderno opremanje prostora suterena Vile Antonio u svrhu aktivnosti projekta i širenja ponude za mlade, nezaposlene, kreativce, studente…
2. organizacija edukacija za poduzetnike početnike koji žele razvijati svoje poslovne ideje, u cilju jačanja poduzetništva.

Program inkubacije poduzetničkih ideja u turizmu provodi se u suradnji sa Visokom poslovnom školom PAR. Glavni cilj projekta je osnažiti razvoj poduzetništva te dodatno jačati kompetencije i vještine poduzetnika putem raznih edukacija i radionica. Posljedično, namjera je povećati zapošljavanje, otvoriti nova radna mjesta, jačati konkurenciju i stvarati novu poduzetničku snagu.

Sve radionice i edukacije su besplatne, čak je osiguran i potrošni materijal i pribor. Ulazi na sva događanja u sklopu projekta su besplatni i otvoreni za javnost, a korištenje prostora za korisnike je također bez naknade. Uz predavanja i radionice, u projektu je moguće sudjelovati i u dane otvorenih vrata kada svi zainteresirani mogu doći do besplatnih poslovnih savjeta ukoliko imaju ili tek želite otvoriti malo ili srednje poduzeće. Termini besplatnih poslovnih savjetovanja bit će dostupni na web i facebook stranici projekta.

Grad Opatija poziva sve zainteresirane da nam se jave preko web stranice hubbazia.opatija.hr ili na e-mail: hubbazia@opatija.hr

ODRŽAN 2. DEMO DAY PROJEKTA HUBBAZIA U Opatiji su žene – poduzetnice

Više sa portala poduckun.net ...