Održan sastanak gradonačelnika sa Savjetom mladih Grada Opatije

Autor: Marina Pauletić 23.12.2022

Predsjednik Savjeta mladih, Niko Zeoli, predstavio je realizirane aktivnosti.

Opatija - Uoči predstojećih blagdana i nadolazeće nove godine gradonačelnik Fernando Kirigin danas je sa svojim suradnicama primio članove Savjeta mladih Grada Opatije.

Tijekom sastanka predsjednik Savjeta mladih, Niko Zeoli, predstavio je realizirane aktivnosti od kojih je posebno izdvojio događanja vezana uz obilježavanje Međunarodnog dana sporta te obilježavanje Međunarodnog dana mladih sredinom ove godine. Također, istaknuo je da je početkom 2022. godine potpisan tripartitni Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Savjeta mladih gradova Rijeke, Križevaca i Opatije. Temeljem navedenog Sporazuma formirane su zajedničke radne skupine i organizirana zajednička druženja. Članovi Savjeta mladih su tijekom susreta prezentirali i rad na vidljivosti u lokalnoj zajednici te izradu njihove Instagram stranice. Ove godine mladi su sudjelovali i u projektu Europe Goes Local, a sastanak s gradonačelnikom bila je prilika da ga informiraju o planovima za novu godinu.

„Savjet mladih vidim kao najvažniju sponu prema našim mladima te stoga moramo imati kontinuiranu i kvalitetnu komunikaciju. Otvoreni smo da podržimo vaše ideje i prijedloge, a pritom moramo imati na umu da sve pravovremeno dogovorimo i planiramo radi plana Proračuna“, rekao je gradonačelnik Kirigin. Za rad Savjeta mladih u 2023. godini planirana su sredstva u visini od 35.000 kuna.

Sastanku su prisustvovale još zamjenica predsjednika Valentina Dukić te Ena Tončinić i Karla Vurić.

Više sa portala poduckun.net ...