Održan XIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća Opatije u gradskoj vijećnici

Autor: Marina Pauletić 06.10.2022

djecje_vijece_opatija_

Mladi Opatijci žele uređenje osnovne škole i dječjih igrališta te gradski bazen.

OPATIJA - U Gradskoj vijećnici Opatija 6. je listopada održana 4. sjednica XIII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna. Vijećnice i vijećnici postavljali su gradonačelniku Kiriginu i zamjenici Đukić pitanja vezana uz proširenje trase prometovanja City busa i brigu o ekologiji, na način da se na velikim manifestacijama ne koristi plastična ambalaža.

Iznijeli su i svoje prijedloge za veliki gradski proračun za iduću godinu, koji je u pripremi. Djeca žele uređenje osnovne škole i dječjih igrališta te skoru izgradnju gradskog bazena. Želje malih vijećnika se upravo poklapaju s važnim gradskim projektima koji su u pripremi, kazao je gradonačelnik.

Pored toga, mali su vijećnici predstavili svoje provedene ekološke aktivnosti Dom Čistog flaga „Djeca održavaju more“ i „Održivi turizam za djecu, zaštitimo zajedno naš planet“, kao i međunarodne aktivnosti u kojima su do sada sudjelovali članovi XII. saziva Dječjeg gradskog vijeća, u organizaciji Europske komisije.

Informirali su i o provedbi natječaja za izradu prvog opatijskog dječjeg suvenira, na kojem mogu sudjelovati djeca od 5 do 15 godina, a koje je organiziralo Društvo Naša djeca Opatija pod nazivom „Ruke moje rastu tebi sve veće jer želim dati i tebi sreće“. Na natječaj su prijavljena čak 42 dječja rada, a izbor radova koji će biti nagrađeni je u tijeku.

Mali su vijećnici najavili i projekt anketiranja djece i odraslih o posjećenosti i ponudi opatijskih dječjih igrališta te predavanje za djecu i odrasle o sigurnosti dječjih igrališta, koje će biti održano u studenom.

Više sa portala poduckun.net ...