Održana 8. sjednica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije

Autor: Marina Pauletić 26.03.2024

Podsjetimo, u Primorsko-goranskoj županiji je tijekom 2023. godine ostvareno 3,2 milijuna dolazaka i 18,3 milijuna noćenja.

Rijeka - U hotelu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa održana je 8. po redu Skupština Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, na kojoj je naglasak bio na rezultatima prošle godine, uz izvješće o financijskom poslovanju te izvršenje i provedba Programa rada Turističke zajednice Primorsko-goranske županije za 2023. godinu, kao i prva izmjena Programa rada za 2024. godinu.

Dobri turistički rezultati ostvareni u 2023. godini, ali i kontinuirani porast broja gostiju i noćenja u pred- i posezoni bili su razlog za zadovoljstvo članova Skupštine županijske turističke zajednice kojom je predsjedavao Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije.

“Napori Turističke zajednice Primorsko-goranske županije usmjereni ka motivima dolazaka daju rezultate, koji su itekako vidljivi u povećanju turističkog prometa u pred- i posezoni. Naše opredjeljenje je da kvaliteta mora biti iznad kvantitete. Naša prirodna i kulturna baština, enogastronomija i zdravstvena ponuda postale su motiv dolaska u našu županiju i to van glavne turističke sezone”, izjavio je župan Komadina te još jednom zahvalio svim turističkim djelatnicima na uspješnoj turističkoj godini koja je iza nas, a ako se po jutru dan poznaje i ova turistička godina će biti rekordna.

Direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov kroz održanu prezentaciju članovima Skupštine predstavila je niz aktivnosti koje je županijska turistička zajednica odradila u prva tri mjeseca 2024. godine a sve s ciljem podizanja imidža regije, nastavka razvoja turističkih proizvoda te poboljšanja kvalitete usluga na Kvarneru.

Podsjetimo, u Primorsko-goranskoj županiji je tijekom 2023. godine ostvareno 3,2 milijuna dolazaka i 18,3 milijuna noćenja, što je za 5% više dolazaka i 1% više noćenja od 2022. te za 3% više dolazaka od 2019. godine. Turistička zajednica Primorsko-goranske županije u 2023. godini ostvarila je ukupno 5,4 milijuna € prihoda što je 9% više u odnosu na ostvarenje iz 2022. godine. Od turističke pristojbe uprihođeno je 2,3 milijuna €, što je za 10% više od planiranog, dok je od turističke članarine ostvaren prihod od gotovo 550 tisuća €. Ostvareni rashodi u 2023. godini iznosili su 92% planiranog, a prenesena sredstava iskorištena su za provođenje aktivnosti prve polovice ove godine odnosno do značajnijih priljeva sredstava koji se očekuju.

Više sa portala poduckun.net ...