Održana koordinacija vijeća mjesnih odbora: Početkom listopada najavljeno prikupljanje mišljenja o promjeni područja mjesnih odbora

Autor: Marina Pauletić 20.09.2023

Mjesta glasanja bit će u MO Vasanska, u Vili Antonio, u Gradskoj vijećnici Grada Opatije te u MO Ika.

Opatija - U Gradskoj vijećnici održana je koordinaciji vijeća mjesnih odbora na kojoj su, uz predstavnike mjesnih odbora i gradonačelnika Fernanda Kirigina i njegovih suradnika, sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za lokalni politički sustav i upravljanje imovinom Mirna Pavlović-Vodinelić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Filip Vlah te viši unutarnji revizor Danijel Jerman.

Teme sastanka bile su vezane uz tijek gradskih projekata nakon prestanka privremene zabrane izvođenja građevinskih radova, dana je informacija o poduzetim radnjama radi reorganizacije broja mjesnih odbora te su dane upute oko planiranja proračuna za iduću godinu.

Vezano uz realizaciju gradskih projekata treba istaknuti kako se nastavlja posljednja faza radova na izgradnji Sportsko rekreacijskog centra – boćarije Poljane: slijede završni radovi i natkrivanje joga, a uredit će se i trg te dječje igrališta u neposrednoj blizini. Rok za dovršetak investicije je kraj godine kada će mještani Poljana dobiti moderan i primjeren prostor koji će biti središte sportskog, ali i društvenog života.

Ponudu sporta i zabave u Opatiji upotpunit će se i uređenjem manjeg dječjeg sportskog igrališta Puhari, kao i obnovom dječjeg igrališta na Kosovu, a na Tošini, potpuno novim modernim sadržajem – „pump-track“ stazom za sve ljubitelje aktivnosti na biciklima i romobilima, neposredno uz novoobnovljeno sportsko igralište.

U Iki bi ubrzo trebala krenuti i izgradnja desetljećima obećavane ceste tzv. Vatrogasnog puta koji će omogućiti prilaz stambenim objektima, ali i tamošnjim građanima uvelike olakšati svakodnevni život. Očekuje se i početak izgradnje garaže Gorovo, kao i uređenje plaže Tomaševac.

Nakon provedene ankete među predstavnicima vijeća mjesnih odbora Grad Opatija krenuo je u prijedlog reorganizacije pojedinih mjesnih odbora. Činjenica je da je broj mjesnih odbora na području Grada Opatije relativno velik te da je potrebno razmotriti određeni vid reorganizacije u cilju racionalizacije broja mjesnih odbora na način koji bi osigurao bolju funkcionalnost, učinkovitost rada te kvalitetnije rješavanje pitanja od važnosti za stanovnike, rekao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Pored toga, već su izvjesno vrijeme prisutna razmišljanja o promjeni ustroja mjesnih odbora, kao i kvalitetnijeg reguliranja načina rada mjesnih odbora.

Treba istaknuti da reorganizacija podrazumijeva spajanje pojedinih mjesnih odbora, i to Vasanske i Punta Kolove, Centar I i Centar II, Voloska i Belvedera te Ike i Opriča. Predlaže se da umjesto sadašnjih 15 bude 11 mjesnih odbora, a provedba ove reorganizacije bit će konzultirana sa stanovnicima onih mjesnih odbora koji se spajaju. Tako će se u nedjelju, 1. listopada, od 10 do 18 sati održati prikupljanje mišljenja o promjeni područja mjesnih odbora Vasanska, Punta Kolova, Centar I, Centar II, Volosko, Belveder, Ika i Oprič. Mjesta glasanja bit će u MO Vasanska, u Vili Antonio, u Gradskoj vijećnici Grada Opatije te u MO Ika.

Više sa portala poduckun.net ...