Održana svečana promocija VII. generacije polaznika programa cjeloživotnog obrazovanja 'Menadžment kamping resorta'

Autor: Nikola Cvjetović 06.06.2023

Ovogodišnji program cjeloživotnog obrazovanja „Menadžment kamping resorta“ uspješno je završio 41 polaznik!

Ika - Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci uspješno je promovirana 7. generacija polaznika cjeloživotnog programa „Menadžment kamping resorta“ pod vodstvom doc. dr. sc. Josipe Cvelić Bonifačić, voditeljice programa te stručnog tima suradnika.

Ovogodišnji program cjeloživotnog obrazovanja „Menadžment kamping resorta“ uspješno je završio 41 polaznik!

Prisutnima su se prigodnim riječima obratile prodekanica za poslovne odnose izv. prof. dr. sc. Elena Rudan, predstavnica Turističke zajednice Kvarnera, Marica Mogorović te Denis Babić, predstavnik Kamping udruženja Hrvatske. Kamping udruženje Hrvatske svake godine nagrađuje najboljeg polaznika programa posebnom nagradom. Ovogodišnja dobitnica nagrade je gospođa Marija Viljac iz tvrtke Vranjica Belvedere d.d. Svečanost su uveličali profesori i predavači iz prakse koji sudjeluju u ovom jedinstvenom programu cjeloživotnog obrazovanja.

Osim diploma, uspješnim završetkom programa, polaznici su stekli i 10 ECTS bodova, a svečana promocija završena je zajedničkim druženjem polaznika, profesora, predavača i gostiju u vrtu Fakulteta. Generalni sponzor ovogodišnjeg programa MKR programa je poduzeće Adria Mobil kojima ovim putem zahvaljujemo na pomoći te ukazanom povjerenju.

MKR program je u zadnjih sedam godina, uspješno završilo gotovo 300 polaznika. Većina polaznika su menadžeri uspješnih kampova, a dio polaznika nakon pohađanja programa otvorio je poznate i uspješne kampove kao što su npr. kamp Plitvice, kamp Ugljan i drugi. Može se stoga ustvrditi da je ovaj program obrazovanja uvelike doprinio ukupnoj kvaliteti hrvatskih kampova.

Nakon promocije polaznika cjeloživotnog programa predstavljen je prvi Europski združeni specijalistički diplomski stručni studij “Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management” CAMPMASTER. Tri Sveučilišta i fakulteta udružila su snage i osnovali zajednički studijski program s višestrukim diplomama, na kojem će studenti imati priliku kombinirati teoriju i praksu, a riječ je o: Sveučilištu u Bredi, Nizozemska; Sveučilište u Gironi, Španjolska i Sveučilištu u Rijeci, Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Hrvatska. CAMPMASTER je jedinstven studij na engleskom jeziku, na kojem će polaznici studirati u tri zemlje u međunarodnom okruženju. Nakon završenog studija studenti će steći tri međunarodno priznate diplome i 120 ECTS bodova. Prijave su za studente iz zemalja koje nisu članice Europske unije otvorene do 15. lipnja, a za studente iz Europske unije do 15. kolovoza 2023. godine. Zainteresirani polaznici mogu informacije pronaći na web stranicama: https://www.buas.nl/en/programmes/master-sustainable-outdoor-hospitality-management ili https://www.camping-master.eu

Više sa portala poduckun.net ...