Održani izbori za VMO u Lovranu: Koaliciji predvođenoj AM najviše mandata, Andrea Gržević napravila dobar rezultat, IDS podbacio u potpunosti

Autor: Nikola Cvjetović 19.06.2023

Izbore je obilježila slaba izlaznost...

Lovran – Izbori za najnižu, ali vrlo važnu razinu lokalne samouprave, onu za vijeća mjesnih odbora održani su danas u Lovranu. Uz vrlo malu izlaznost izabrana su vodstva u tri mjesna odbora, dok je izborni rezultat u VMO Medveja bio poznat i prije samih izbora s obzirom na to da je bila kandidirana samo jedna lista, i to nezavisna lista Nikole Frankovića koji će zajedno sa svojim timom u naredne četiri godine biti na čelu odbora.

Većinu u mjesnom odboru Lovranšćina osvojila je koalicija Akcije mladih, HSU-a, PGS-a i Unije Kvarnera, tri mjesta u vijeću pripala su SDP-u, a IDS je ostao bez ijednog vijećnika. U vijeće su tako ušli Adriano Staraj, Rita Linsak, Branislav Petković i Majda Dobrec iz koalicije te Kristijan Lazarić, Gabriel Viskić i Patricia Jakupec iz SDP-a.

Koalicija Akcije mladih, HSU-a, PGS-a i Unije Kvarnera na čelu s Igorom Ćukanovićem osvojila je pet vijećnčkih mjesta u mjesnom odboru Bahova, SDP-u predvođenom Senkom Sirotnjak pripala su dva, a IDS nije prešao prag i ostao je bez vijećnika. Uz nositelja Ćukanovića, mandate su osvojili Vanja Tancabel, Robert Popeskić, Kristina Kovač i Mirna Dačić te Senka Sirotnjak i Danijel Rubinić. Nezavisna lista Andree Gržević osvojila je najviše glasova za vijeće mjesnog odbora Rezine i četiri mjesta u Mjesnom odboru, Akciji mladih pripala su dva, a SDP-u jedno. Uz Andreu Gržević, Doriana Sinčića, Borisa Hrvatina i Ivanu Turk Sandalj, u VMO ušli su i Igor Stanger iz Akcije mladih, HSU-a, PGS-a, Unije Kvarnera i stranke Centar te Marin Sirotnjak iz SDP-a.

Više sa portala poduckun.net ...