Održano primanje za laureate Dana hrvatskog turizma

Autor: Marina Pauletić 16.11.2023

Dani hrvatskog turizma iduće će godine biti održani u Opatiji koja slavi visoku 180. obljetnicu turizma.

Opatija - Gradonačelnik Fernando Kirigin primio je danas dobitnike nagrada i priznanja na nedavno okončanim Danima hrvatskog turizma, najvećem nacionalnom događanju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Doris Kujundžić, dugogodišnja djelatnica Liburnia Hotels & Villas, osvojila je prestižnu nagradu „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“ u kategoriji prodaja i marketing.

– Ja sam jedno od rijetke preostale djece naše tvrtke koja su tu od početka svog poslovnog puta. Uz ljubav prema poslu, pokazalo se da su mi trud i rad te pošten odnos prema partnerima donijeli rezultate, rekla je Doris Kujundžić.

Opatijski Hotel Ambasador dobitnik je nagrade u kategoriji poslovni turizam gdje se posebno vrednovala kvaliteta infrastrukture, inovativnost u konceptima organizacije poslovnih događanja, ali i broj sudionika koje privlače pojedina događanja.

Direktor hotela Mladen Kapović je kazao da Opatija dugi niz godina pokazuje izvrsnost kao kongresna destinacija te je hotel Ambasador u toj priči jedan od značajnijih čimbenika.

Opatija je ponijela priznanje „kongresna destinacija s tradicijom“ u kategoriji poslovnog turizma. Direktorica Turističke zajednice Opatija Suzi Petričić istaknula je iznimno dobre turističke rezultate u posezoni, u listopadu i studenom koji su uvertira u Advent.

– Tražena smo kongresna destinacija s cjelogodišnjim poslovanjem i bogatom incentive ponudom, istaknula je Petričić.

Goran Pavlović manager za kongresni turizam u TZ Opatija istaknuo je kako je, među ostalim, nagrada pripala Opatiji i zbog osobitog naglaska na održivost poslovanja hotela i turističkih agencija pri organizaciji kongresa.

– Održivost je danas temelj na kojem treba graditi daljnji razvoj. Mi smo pokrenuli niz edukacija za organizatore kongresa s naglaskom na smanjenje emisije CO2, štednju energije, očuvanje okoliša i smanjenje otpada, kazao je Pavlović.

Ponovimo još jednom da će iduće godine Dani hrvatskog turizma biti održani u Opatiji koja slavi visoku 180. obljetnicu turizma.

Više sa portala poduckun.net ...