Opatija Coffeehouse Debates: Održano predstavljanje Erasmus+ programa i mogućnosti koje mladima pruža

Autor: Nikola Cvjetović 25.05.2024

Organizatori panel-diskusije iz opatijske Udruge "Kulturni front" najavili su još jedno veliko događanje, predavanje profesora Thoma Brooksa sa Sveučilišta u Durhamu, koje će se održati 6. lipnja pod provokativnim naslovom "How NOT to Save the Planet?".

Opatija - Unutar projektnog pravca "Kulturni forum" poznatog opatijskog programa popularizacije znanosti i promicanja demokratske kulture Coffeehouse Debates 14. svibnja je održano predstavljanje Erasmus+ programa Europske unije, uz poseban fokus na iskustva mladih koji su sudjelovali u Erasmus+ projektima, ali i uz vrijedne uvide onih koji su ove projekte provodili.

Panel je otvorio docent dr.sc. Ivan Cerovac sa Filozofskog fakulteta u Rijeci, a moderirala ga je nastavnica Ivana Černeha, mag.edu, iz Gimnazije Eugena Kumičića Opatija. Na panelu su sudjelovali mladi ljudi koji su bili uključeni u različite Erasmus+ projekte, kao organizatori ili sudionici. Teme panela obuhvatile su njihova iskustva, dojmove i naučene lekcije kroz sudjelovanje u programu. Panelistice Elvira Angyal i Luana Ivošević (Institute of Youth Power Croatia) govorili su o tome kako izgleda prijava Erasmus+ projekata za financiranje, kao i kako izgleda provoditi ove projekte ili pak volontirati u inozemstvu u sklopu Erasmusa, dok su panelistice Petra Borovac (Učiteljski fakultet u Rijeci) te Valentina Dukić (Udruga "Kulturni front") podijelile su svoje priče o putovanjima, međukulturnoj razmjeni i osobnom razvoju tijekom Erasmus+ programa. Posebna je pažnja posvećane predstavljaju Erasmus+ projekta "Network Security Challenge" koje je nedavno organizirao Instytut Przeciwdziałania Chorobom Cywilizacyjnym u Poljskoj, te se analiziralo iskustva i brojne vještine koje su sudionici stekli u sklopu tog projekta.

Organizatori panel-diskusije iz opatijske Udruge "Kulturni front" najavili su još jedno veliko događanje, predavanje profesora Thoma Brooksa sa Sveučilišta u Durhamu, koje će se održati 6. lipnja pod provokativnim naslovom "How NOT to Save the Planet?". Nakon ovog predavanja započinje ljetna stanka, a nove nas aktivnosti očekuju početkom jeseni.

Više sa portala poduckun.net ...