Opatija Coffeehouse Debates: Predavanje Vjekoslave Jurdane "Liburnija kroz lik i djelo Drage Gervaisa"

Autor: Nikola Cvjetović 28.09.2023

Ovog petka, 29. rujna, s početkom u 19 sati u Galeriji Laurus očekuje se predavanje "Liburnija kroz lik i djelo Drage Gervaisa" koje će održati Vjekoslava Jurdana, izvanredna profesorica sa Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli.

Lovran - Nakon ljetne stanke Udruge "Kulturni front" nastavlja s organizacijom zanimljivih predavanja u Galeriji Laurus u Lovranu, u sklopu svog projekta popularizacije znanosti Coffeehouse Debates. Tako nas ovog petka, 29. rujna, s početkom u 19 sati u Galeriji Laurus očekuje predavanje "Liburnija kroz lik i djelo Drage Gervaisa" koje će održati Vjekoslava Jurdana, izvanredna profesorica sa Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli.

Predavanje će prikazati životnu i stvaralačku biografiju antologijskog čakavskog pjesnika, prozaista i dramskog pisca Drage Gervaisa (Opatija, 18. IV. 1904 – Opatija, 1. VII. 1957.). Gervais je bez sumnje najveći književni sin Liburnije, a svoj je zavičaj vrhunski književno opisao. Tko je nama Gervais i jesu li još uvijek "pod Učkun kućice bele" pokušat će nam otkriti autorica ovoga predavanja.

Dr. sc. Vjekoslava Jurdana izvanredna je profesorica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Doktorirala je s tezom o životu i djelu Drage Gervaisa te je o njemu objavila tri znanstvene knjige. Izlagala je i u Washingtonu, Chicagu te Plovdivu. Za svoj znanstveni i stručni rad višestruko je nagrađivana, a dobila je i državnu nagradu "Ivan Filipović".

Organizatori iz opatijske Udruge "Kulturni front" pozivaju sve zainteresirane da navrate na zanimljivo predavanje, pridruže se raspravi i nauče nešto novo.

Više sa portala poduckun.net ...