Opatijska rivijera se na najvećem svjetskom sajmu ITB Berlin predstavlja ključnim sudionicima turističke industrije

Autor: Sanja Monar 08.03.2023

Foto: TZ Opatija

Na vodećem događaju koji okuplja poslovnu publiku iz čitavog svijeta, Turističke zajednice Opatijske rivijere predstavljaju posebnosti „kolijevke hrvatskog turizma“ i turističku ponudu čitave rivijere.

Opatija/Berlin – Turističke zajednice Opatijske rivijere od 7. do 9. ožujka zajednički nastupaju na sajmu ITB Berlin, najvećoj svjetskoj turističkoj burzi, koja okuplja ključne sudionike svjetske industrije turizma i putovanja. ITB Berlin održava se od 1966. godine i okuplja oko pet i pol tisuća izlagača iz više od 160 zemalja svijeta te više od 150 tisuća poslovnih posjetitelja. Ove godine, najveći strukovni sajam iz domene turizma održava se pod motom „Svladavanja transformacije“, s fokusom na promjene i izazove koje donose novi turistički trendovi nakon pandemije.

Predstavnici Turističke zajednice grada Opatija i Turističke zajednice mjesta Ičići zajedno s Turističkom zajednicom Kvarnera u glavnom gradu Njemačke predstavljaju posebnosti hrvatske „kolijevke turizma“ i njenog turističkog proizvoda poslovnoj zajednici koja se okuplja na sajmu: turističkim kompanijama i organizatorima putovanja iz cijelog svijeta. Turistička ponuda Opatije dodatno je prisutna i na štandu Hrvatske turističke zajednice zahvaljujući nastupu Liburnia Riviera Hotela i agencije Katarina Line.

- ITB Berlin trenutačno okuplja sve najvažnije aktere svjetske turističke industrije i sva tri dana iskoristit ćemo za otvaranje novih poslovnih prilika za Opatijsku rivijeru, približavanje novim partnerima, ali i osnaživanje postojećih kontakata. Interes za Opatijskom rivijerom je izniman, naš štand je praktični stalno „okupiran“, a teme sajma osobito su značajne za Opatijsku rivijeru, koja je uspjela iskoristiti svoje komparativne prednosti i savladati izazove s kojima se posljednjih godina suočava turistička industrija., poručio je Goran Pavlović, predstavnik Turističke zajednice grada Opatije.

Više sa portala poduckun.net ...