Opatijski SDP-ovci promovirali SDPovu politiku “Besplatni vrtići - bez participacije roditelja”

Autor: Nikola Cvjetović 08.07.2023

Ulaganje u djecu je jedina prava demografska mjera. I zato predlažemo besplatne vrtiće za sve - to je ostvarivo i fer za roditelje i djecu, koja polazeći vrtić imaju bolje šanse za uspjeh u daljnjem obrazovanju, poručili su iz opatijskog SDP.

Opatija - U Opatiji je petak bio rezerviran za komunikaciju s građanima na temu vrlo relevantne i provedive teme koju predlaže SDP, a to je besplatni vrtići - bez financijske participacije roditelja. Politiku i njezinu mogućnost provedbe direktno je pojasnio predsjednik GO SDP Opatija i gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin sa suradnicima.

Ulaganje u djecu je jedina prava demografska mjera. I zato predlažemo besplatne vrtiće za sve - to je ostvarivo i fer za roditelje i djecu, koja polazeći vrtić imaju bolje šanse za uspjeh u daljnjem obrazovanju.

Državu bi to koštalo 300 mil. eura godišnje. Novac postoji i može se uložiti u bolju budućnost naše djece. Osim što bi se s tim proračunskim izdvajanjem olakšalo ekonomsko opterećenje podizanja djece, mogao bi se povećati i broj vrtića te pospješiti materijalna prava odgojitelja/ica, a ženama olakšati rad i izgradnja karijere - poručili su iz SDP-a.


Više sa portala poduckun.net ...