Općina Matulji najavila početak programa pripreme za državnu maturu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 10.03.2022

Pripreme za državnu maturu organizirane su iz tri obavezna predmeta na državnoj maturi: matematike, engleskog jezika te hrvatskog jezika i književnosti.

Matulji - Općina Matulji i ove godine organizira besplatne pripreme za državnu maturu za sve maturante s prebivalištem na području Općine Matulji. Pripreme za državnu maturu organizirane su iz tri obavezna predmeta na državnoj maturi: matematike, engleskog jezika te hrvatskog jezika i književnosti. Cilj ovog programa je pružiti podršku u obrazovanju svim srednjoškolcima kako bi ostvarili što bolje rezultate na državnoj maturi i upisali željeni fakultet.
U ponedjeljak, 14.ožujka u vijećnici Općine Matulji s početkom u 20:00 sati održati će se uvodno predavanje i predbilježbe za navedeni program pri čemu će se uskladiti satnica polaznika s održavanjem priprema iz pojedinih predmeta, stoga je važno je da se svi zainteresirani maturanti odazovu uvodnom predavanju.
Svi polaznici programa na prvom održanom satu priprema potpisati će izjavu o kontinuiranom pohađanju s ciljem odgovornosti i ozbiljnosti pohađanja programa te kako bi se izbjeglo zauzimanje termina koji prijavitelji ne namjeravaju iskoristiti.
Pripreme za državnu maturu provoditi će u učionici Područne školi Jušići dva puta tjedno sve do početka održavanja obveznih ispita na državnoj maturi. Predavanja će voditi vrsni profesori s dugogodišnjim iskustvom provođenja priprema za državnu maturu koji će maturantima pomoći da ponove i savladaju gradivo kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće ispite.
Pripreme za državnu maturu, kao i uvodno predavanje održati će se u skladu s epidemiološkim mjerama.

Više sa portala poduckun.net ...