Organizirana proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Autor: Andrea Načinović 02.08.2022

dan_branitelja

Sveta misa zadušnica za poginule branitelje služit će se u crkvi sv, Ane Volosko 7. kolovoza u 10,00 sati.

Opatija - Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Opatija i Grad Opatija organiziraju proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskh branitelja te 27. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja.

Dan uoči državnog praznika, 4. kolovoza bit će položeni vijenci i odana počast poginulim hrvatskim braniteljima s početkom u 8,00 sati u luci Opatija gdje će se tradicionalno vijenci položiti u more. Od 9,00 sati uslijedit će obilazak spomen obilježja poginulim braniteljima u Opatiji, na gradskom groblju i u Voloskom.

Navečer, u četvrtak 4. kolovoza članovi Zastavnog voda opatijskog UDVDR-a sudjelovat će u Povorci ponosa i slave u Rijeci s početkom u 19,30 sati.

Na sam državni praznik 5. kolovoza, u Opatiji će se, s početkom u 20,00 sati, održati tradicionalni svečani mimohod Zastavnog voda i uzvanika od hotela Ambasador do Slatine gdje će se, uz intoniranje državne himne, prigodna obraćanja uzvanika i podizanje zastave proslaviti ovaj važan datum novije hrvatske povijesti. Prije središnje opatijske svečanosti članovi UDVDR-a Opatija će nazočiti mimohodu i polaganju vijenaca u Lovranu s početkom u 18,00 sati.

Sveta misa zadušnica za poginule branitelje služit će se u crkvi sv, Ane Volosko 7. kolovoza u 10,00 sati.

Članovi UDVDR-a Opatija 24. rujna ove godine planiraju tradicionalni odlazak u Liku i posjet spomen obilježjima i mjestima pogibije opatijskih branitelja tijekom vojno-redarstvene akcije Oluja.