Otvorene prijave za 3. Akceleracijski Bootcamp za razrađivanje poduzetničkih ideja u području turizma i ugostiteljstva

Autor: Sandra Turkalj 13.09.2022

wp-content/uploads/2021/11/Ugostiteljska-skola-Opatija-konferencija.jpg

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija, sa svojim partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvara prijave na besplatan trodnevni program ubrzanog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja primjenjivih u području turizma i ugostiteljstva.

Opatija - Akceleracijski Bootcamp će krenuti u utorak, 4. listopada u 17 sati, kad će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora. Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja. Teme koje će se pokrivati su definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe.

Dosadašnji akceleracijski Bootcamp-ovi su okupili 32 tima koji su imali raznovrsne ideje – od usluga skippera i kuhara za vegane, inovativne mobilne aplikacije, kamp odmorišta, micro glamping resorta sa specifičnim smještajnim kapacitetima, pa sve do programa za inventuru i aplikacije za personalizaciju i pretraživanje jednodnevnih izleta. Najbolji timovi su dobili mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u, besplatnom šestomjesečnom programu koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija, a koji uključuje edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina te individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu.

„Uz stručnjake i poslovne savjetnike iz različitih područja kroz ova tri dana izuzetno smo puno naučili, proširili svoja shvaćanja i ideju te dobili želju za nastavak edukacije“ kaže Emina Dobrani Damjanović iz tima Put po mom „Predavanja su sažeta, mentori su na raspolaganju za privatne konzultacije prema dogovoru. Svojim savjetima svakako su nam pomogli i više od onog što sam očekivala. Tople preporuke svima koji su kreativni, a ne znaju kako bi realizirali ideju.“

Prijave su otvorene do 26. rujna putem stranice STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Bootcamp će se odvijati putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Sam događaj završava u četvrtak 06. listopada u 19h, a najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u.

RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 01.04.2020. do 01.12.2023. godine.

Više sa portala poduckun.net ...