Otvorene prijave za Ljetni rasPUST u Kući halubajskega zvončara

Autor: Marina Pauletić 14.06.2024

Foto: arhiva

Polaznici pri upisu na Ljetni rasPUST mogu birati između tri ponuđena modula.

Viškovo - Kuća halubajskega zvončara otvorila je ovoga tjedna prijave za prvo izdanje Ljetnog rasPUSTa, jedinstvene forme ljetnog kampa koji naglasak stavlja na kreativnost u polju kulture i umjetnosti, sport, druženje i naravno – odličnu zabavu.

Ljetni rasPUST provodit će se od ponedjeljka, 24. lipnja do subote, 29. lipnja u Kući halubajskega zvončara. Početak ovog sjajnog programa obilježit će besplatni koncert Kišnih razdraganaca u ponedjeljak, 24. lipnja u 20:00 sati u parku ispred Kuće halubajskega zvončara.

Polaznici pri upisu na Ljetni rasPUST mogu birati između tri ponuđena modula na kojima će se temeljiti njihove svakodnevne aktivnosti – modul Glazbena zvijezda, modul Zeleni superjunak i modul Kreativac.

Modul Glazbena zvijezda temeljen je na glazbi, a srž ovog modula je glazbena radionica „Zvuk svijeta“ koju će provoditi Zoran Majstorović. Uz ovu radionicu, polaznici će otkriti i tajne DJ-inga s Mirelom Pašić uz koju će mixati i smišljati beatove svojih prvih elektronskih skladbi.

Modul Zeleni superjunak predvodit će Natali Bosić koja će polaznike uvesti u „Kreativni svijet prirode i umjetnosti“ – radionicu koja će objediniti izradu biljnog i papirnatog decoupagea, papira, terarij lampi, kokedama i tehniku mokrog filcanja, a sve to koristeći se recikliranim i ekološkim materijalima. Uz Natali Bosić, Zeleni superjunaci otkrit će i tehniku origamija s Teom Laszowski, te uživati u izradi društvenih igara od recikliranih materijala uz Mirnu Gurdon i Dunju Kodrnja.
Polaznici okupljeni oko modula Kreativac uživat će u kreativnim radionicama koje će voditi Saša Škorić i Ivana Lučić, a koje uključuju izradu halubajske bojanke, osmišljavanje halubajskega fonta HALONTA, izradu maski i raznih rekvizita i dizajniranje majica.

Ovaj uistinu poseban dječji kamp uključivat će i mnogobrojne zajedničke aktivnosti poput jutarnje joge, zabavnih kvizova, lova na čudovišta s Marijom Rađom, nastupa animatora i gledanja filmova za djecu, u sklopu kojih će se svi polaznici kampa okupljati na jednom mjestu i družiti se međusobno. Polaznicima će u sklopu kampa biti osigurani marenda, ručak i užina.

U subotu 29. lipnja održat će se prezentacije radova polaznika, kao i zabavni večernji program uz Circeros Circus.

Sve potrebne podatke o programu, cijeni i načinu prijave možete naći na stranicama www.khz.hr.

Više sa portala poduckun.net ...