Otvorenje izložbe Darije Žmak Kunić, „Da sam stablo bila bih hrast“ u Zagrebu

Autor: Marina Pauletić 21.06.2024

Ulaz je slobodan.

Zagreb – Sinoć je u Zagrebu otvorena izložba vološćanske umjetnice Darije Žmak Kunić naziva „Da sam stablo bila bih hrast“. Izložba je otvorena u Galeriji ULUPUH.

„Da sam stablo bila bih hrast sukus je intimističke priče koja svoj narativ temelji na osobnim analizama, dubokoj bliskosti i zajedničkom inatu kao rezultatu kreativnih potencijala upisanih u svaki pojedini rad. Stvaralačke instinkte umjetnica kanalizira introspekcijskim procesima, a baveći se onim intimnim i obiteljskim, radovi su ujedno i njene osobne psihoanalize. Darija Žmak Kunić ciklus u cijelosti temelji na obiteljskoj ostavštini materijalizirajući pojmove privatno/naslijeđeno/javno. U nastojanju evociranja majčinog prisustva, tkanine iz majčina ormara pretvara u artefakte, udahnjujući im novi život, snagu i ulogu“, napisao je K kolektiv (Katerina Jovanović i Katarina Podobnik), prilagođeno iz predgovora.

Posjetitelji će moći razgledati izložbu do 4. srpnja u Galeriji ULUPUH, Ilica 13/1.kat, Zagreb, radnim danom od 10 do 17 sati i subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

Više sa portala poduckun.net ...