Ove subote obustavlja se promet na kružnom toku u centru Viškova

Autor: Nikola Cvjetović 05.10.2022

KD Autotrolej će na autobusna stajališta postaviti obavijesti s privremenim trasama polazaka kako bi svi korisnici javnog gradskog prijevoza bili upoznati s privremenim režimom prometovanja.

Viškovo - Zbog postavljanja završnog sloja asfalta, u subotu 8. listopada od 8:30 do 15 sati za sav promet bit će zatvoreno kružno raskrižje u centru Viškova kod skretanja za Mladeniće. U tom periodu linije Autotroleja broj 20 i 21 prometovat će privremenim trasama i to:

Linije 20 i 21 – od Turkova redovnom trasom do kružnog toka Marinići 2 (prije Lidla) gdje se uključuje na zaobilaznicu – kružni tok Brnasi - Vozišće - Viškovo škola - Vozišće i dalje redovnom trasom. Navedeno vrijedi za polazak i povratak.

Linija 11 - polasci iz Rijeke u 9:30, 11:30 i 14:30 prometovat će skraćeno do Mladenića, a na tim će polascima prometovati minibus.

Najbliža stajališta za ukrcaj/iskrcaj putnika koji gravitiraju centru Viškova na linijama 20 i 21 će biti postojeća stajališta kod OŠ „Sveti Matej“ i kod kružnog toka Marinići 2, odnosno stajalište Mladenići za liniju 11.

- KD Autotrolej će na autobusna stajališta postaviti obavijesti s privremenim trasama polazaka kako bi svi korisnici javnog gradskog prijevoza bili upoznati s privremenim režimom prometovanja. Zbog uklanjanja postojećeg asfalta i pripreme za postavljanje novog asfalta, u petak 7. listopada do subote 8. listopada do 15:30 neće biti moguće koristiti privoz kružnom raskrižju odnosno parkiralište kod Erste banke i trgovine Tommy te ostalih poslovnih subjekata na toj lokaciji. Unaprijed se zahvaljujemo mještanima na razumijevanju i strpljenju, istaknuo je u obavijesti.

Zbog uklanjanja postojećeg asfalta i pripreme za postavljanje novog asfalta, u petak 7. listopada do subote 8. listopada do 15:30 neće biti moguće koristiti privoz kružnom raskrižju odnosno parkiralište kod Erste banke i trgovine Tommy te ostalih poslovnih subjekata na toj lokaciji.

„Unaprijed se zahvaljujemo mještanima na strpljenju jer će promet kružnim raskrižjem u prvom dijelu subote biti onemogućen zbog završnog asfaltiranja. Ujedno zahvaljujem i na razumijevanju proteklih 7 mjeseci jer je ovdje riječ o zaista kompleksnom zahvatu u kojem uz Općinu Viškovo, sudjeluju Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije, Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija te HEP ODS. U proteklom periodu izvedene su sve potrebne komunalne i elektro-energetske instalacije, DTK mreža, a izgrađena je i mreža elektroničko komunikacijske infrastrukture. Izvedene su i potrebne instalacije za postavljanje nove javne rasvjete te izgrađen sustav prikupljanja i odvodnje oborinskih voda. Svi postojeći korisnici spojeni su na novu vodoopskrbnu mrežu. U obuhvatu zahvata na dionici prema Mladenićima nastavljaju se radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava koji se izvode kao dio EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka. Radovi se izvode paralelno s izgradnjom rotora kako bi se u kasnijoj fazi izgradnje kanalizacijske mreže na području centra Viškova izbjeglo naknadno prekopavanje. Što se tiče samog kružnog raskrižja, kontinuirano se izvode radovi na uređenju pješačkih i javnih površina, a s tim će se nastaviti i u narednom periodu nakon čega slijedi krajobrazno uređenje cijelog zahvata sa sadnjom grmolike vegetacije i drvoreda“, ističe voditelj Odsjeka za planiranje i razvoj prostora, izgradnju komunalne infrastrukture i objekata javne i društvene namjene, EU projekte i javnu nabavu Sanjin Vranković.

Ovom će se investicijom značajno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebice pješaka koji su najugroženija skupina sudionika, a taj prostor svakodnevno koriste za obavljanje poslovnih i privatnih obaveza. Smanjit će se brzine prilaska raskrižju i ublažiti posljedice u slučaju eventualnih nesreća, a protočnost prometa će zbog neprekinutosti prometa biti značajno bolja. Novom rotoru i novom izgledu centra Viškova doprinijet će i nova dekorativna rasvjeta, a uvest će se i sustav video nadzora površina. Investicija je vrijedna nešto manje od 7,8 milijuna kuna, a zajednički ju financiraju Općina Viškovo u iznosu od oko 3,92 milijuna kuna, Županijska uprava za ceste u iznosu od oko 2,54 milijuna kuna te Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija u iznosu od oko 1,32 milijuna kuna.

Više sa portala poduckun.net ...