Ove subote tradicionalna priredba Marčejski dan

Autor: Branimir Brnas 07.07.2023

Sve aktivnosti ostaju neizmijenjene tako da u 10 započinje malonogometni turnir u kojem nastupa 12 ekipa našega kraja što je maksimalan broj s obzirom na kapacitete terena, poručili su organizatori.

Viškovo - Nakon prošlotjedne odgode tradicionalnog Marčejskog dana koji je bio odgođen zbog najave lošeg vremena, ove subote 08.07. Marčejski dan ide. Kako ističu organizatori iz Udruge „Marčeji“ Marčejski dan biti će održan u nešto izmjenjenom sadržaju. Prošle subote posjetitelji i prijatelji Marčelji ipak su ipak mogli uživati u nekim sadržajima te je povodom 40. obljetnice osnutka, održan boćarski turnir u organizaciji Boćarskog kluba Marčelji.

Posjetitelji će ove subote biti uskraćeni i za nastupe mažoretkinja „Halubajke Viškovo“ i „Vatrenih riječkih mažoretkinja“ koje nažalost svih obožavatelja neće moći nastupiti zbog već ranije preuzetih obaveza. Sve ostale aktivnosti ostaju neizmijenjene tako da u 10,00 započinje malonogometni turnir u kojem nastupa 12 ekipa našega kraja što je maksimalan broj s obzirom na kapacitete terena. U 11,00 započinje okupljanje ekipa za takmičenje u kuhanju lovačkog kotlića na kojem nastupa 10 ekipa.

U oba takmičenja konkurencija je žestoka i biti će teško doći do vrha, onima koji to uspiju organizatori su pripremili lijepe nagrade. Po završetku svih takmičenja i dok se budu degustirale delicije iz kotlića započeti će tradicionalna zabava ispred Stare škole u Marčeljima. Najprije nastupaju pravi domaći muzikanti, nadaleko poznati, Martinčić i Kostanj koji će sve zabavljati zvucima z armuniki i trubi što će posjtitelji moći iskoristiti za razgibavanje i zagrijavanje glasnica. Sve će to biti uvertira za večernji nastup grupe „Lady Luna“ koja sa svirkom započinje u 20,00 i zabavljati će posjetitelje do 01,00 drugoga dana. Ono što je zasigurno najvažnije u ovom eventu na Marčeljima je prikupljanje sredstava sa kojim organizatori žele pomoći „Domu za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić – Podružnica Rijeka“ kupnjom aparata za pripremu hrane koji im je potreban.

Zbog toga iz Udruge „Marčeji“ poručuju: Judi pridite, dobro se zabavimo, štimajmo i pokažimo svoje velo srce skupa pomažuć dece va Domu za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić!

Više sa portala poduckun.net ...