Ovog četvrtka Festival Opatija nastavlja s Danima Teatra Gavran u Gervaisu

Autor: Marina Pauletić 08.03.2023

Ulaz na predstavljanje monografije je slobodan za sve sudionike, dok se ulaznice za predstavu mogu kupiti na blagajni Centra Gervais.

Opatija - Dani Teatra Gavran ovog četvrtka, 9. ožujka u opatijski Gervais dovode dva događanja koja će kroz različiti pristup publici približiti ovo iznimno popularno „obiteljsko kazalište“. Povodom 20. obljetnice Teatra Gavran, u foajeu centra s početkom u 17:30 sati organizirano je predstavljanje monografije pod nazivom „Za glumce i publiku. Prvih dvadeset godina Teatra Gavran (2002.-2022.)“ autorice Lucije Ljubić. Manje je poznato da povijest Teatra Gavran krije impozantne brojke: u dvadeset godina svojega postojanja ovaj je putujući teatar nastupao u 150 mjesta u Hrvatskoj i 30 mjesta u inozemstvu proputovavši više od 200 000 kilometara! O tim i mnogim drugim detaljima na predstavljanju će govoriti Miro Gavran, osnivač Teatra i najizvođeniji hrvatski suvremeni dramatičar u zemlji i inozemstvu.

Nakon ugodnog razgovora i neobaveznog druženja, selimo u veliku dvoranu centra Gervais gdje će s početkom u 20 sati Mladena Gavran i Vedran Komerički zaigrati novu Gavranovu predstavu „Na kavici u podne“, obiteljsku komediju koja tematizira odnos majke i sina kroz dva desetljeća. Prepoznatljive situacije, ležeran humor i uvjerljive karakterne izvedbe ono su što će vas nasmijati i osvojiti kod ove tople kazališne predstave.

Ulaz na predstavljanje monografije je slobodan za sve sudionike, dok se ulaznice za predstavu mogu kupiti na blagajni Centra Gervais od 19 sati, kao i online u bilo kojem trenutku u sustavu Mojekarte.hr. Cijena iznosi 9€, a uz popust za studente i umirovljenike 7€.

Više sa portala poduckun.net ...