Najavljen outdoor vikend u Mošćeničkoj Dragi

Autor: Nikola Cvjetović 06.09.2023

Tri sportsko-rekreativne manifestacije ovog vikenda, od 8. do 10. rujna, održat će se u Mošćeničkoj Dragi u sklopu Outdoor vikenda.

Mošćenička Draga - Tri sportsko-rekreativne manifestacije ovog vikenda, od 8. do 10. rujna, održat će se u Mošćeničkoj Dragi u sklopu Outdoor vikenda. Dječja biciklijada i MTB školica na igrlištu Slatina na rasporedu je 8. rujna u 17 sati. Voditelj škole je BK Rodeo, članovi kojeg pozivaju mališane da se priključe ovoj priredbi.

Start Učka trail utrke, na koju je prijavljeno 300 trkača iz 17 zemalja, biti će 9. rujna u 9 sati na draškoj rivi. Utrka prolazi Parkom prirode Učka, Mošćenikom Dragom i Mošćenicama, a njezin je cilj ponovo u centru najmanje liburnijske općine. Trkači mogu izabrati jednu pod tri rute, zelenu utrku dugu 42 kilometra, plavu utrku dugu 31 ilometar ili Perun utrku dugu 16 kilometara. Proglašenje pobjednika zakazano je u 17 sati.

- Za utrku je prijavljeno 300 trkača iz 17 zemalja. Najviše ima Austrijanaca i to iz Klagenfurta, zatim Hrvata, Slovenaca, Britanaca, Mađara, Nijemaca, Čeha, Poljaka, nekolicina Francuza, Grka, Iraca ... Pedeset posto učesnika trči utrku Perun 16 km, a 70 trkača okušat će se na 42 kilometra dugoj ruti, poručili su iz Turističke zajednice Općine Mošćenička Draga.

Sportski vikend završit će se 10. rujna MTB & Gravel Učka Climb utrkom. Start ke zakazan u 11 sati na rivi, a proglašenje pobjednika je u 16 sati.

- Prijave za ovu utrku još uvijek traju, do kraja tjedna, a za sada ima oko 50 prijavljenih biciklista, ljubitelja MTB utrka, poručili su iz TZ-e.

Više sa portala poduckun.net ...