Paljenje prve adventske svijeće i lampica na boru na Mrkatu

Autor: Marina Pauletić 30.11.2023

Foto: arhiva

Paljenje lampica na velikom, raskošno uređenom božićnom drvcu na Mrkatu predstavlja početak „najljepšeg doba godine“ u Opatiji.

Opatija - Tradicionalno paljenje lampica na jednoj od najljepših božićnih jelki u okruženju održat će se na opatijskoj tržnici u ponedjeljak, 4. prosinca s početkom u 18 sati. Iako je prvobitno planirano u petak 1. prosinca, zbog najavljenih loših vremenskih prilika prebačeno je na ponedjeljak.

Foto: arhiva

Paljenje lampica na velikom, raskošno uređenom božićnom drvcu na Mrkatu predstavlja početak „najljepšeg doba godine“ u Opatiji. Za glazbeni su program zadužena djeca Pjevačkog zbora opatijske OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“. Uz gradonačelnika Fernanda Kirigina, čast da upali lampice pripast će Lani Golubović, dječjoj gradonačelnici Grada Opatije. Pozivamo sve građane na paljenje lampica na Mrkatu u ponedjeljak 4. prosinca, koje je ujedno i početak blagdanskih druženja u Opatiji tijekom „najljepšeg Adventa uz more“ koji privlači brojne posjetitelje i turiste.

Pozivaju se građani i na paljenje prve adventske svijeće u subotu, 2. prosinca u 17,00 sati na Slatini. Uz gradonačelnika Fernanda Kirigina svijeću će upaliti župnik Župe sv. Jakova p. Mirko Vukoja. Svečani trenutak prigodnim će glazbenim programom upotpuniti David Danijel s glazbenom pratnjom.

Više sa portala poduckun.net ...