Panel-diskusija: Brine li država za mlade?

Autor: Marina Pauletić 28.11.2023

Foto: arhiva

Panel će pružiti dubinski uvid u nacionalne politike za mlade te evaluirati što je do sada država učinila kako bi unaprijedila živote mladih.

Opatija - Panel-diskusija pod provokativnim naslovom „Brine li država za mlade?“, zadnja ovogodišnje opatijsko događanje u sklopu projekta popularizacije znanosti Opatija Coffeehouse Debates, održat će se u srijedu, 29. studenog s početkom u 20 sati u kamin-sali Hotela Continental (M. Tita 85, Opatija). Uvod u ovu zanimljivu i izuzetno relevantnu temu pružit će pozvani predavači – panelisti, dr. sc. Marko Kovačić, izvanredni profesor sa Veleučilišta Bernays, te Sara Sušanj, aktivistica iz Udruge „Delta>“ koja se bavi unapređenjem političke predstavljenosti mladih i zagovaranjem njihovih interesa.

Panel će pružiti dubinski uvid u nacionalne politike za mlade te evaluirati što je do sada država učinila kako bi unaprijedila živote mladih. Razmatrat će se ključni elementi poput kvalitete mjera i javnih politika za mlade u Hrvatskoj, kao i kako se ovi faktori prelijevaju na regionalnu i lokalnu razinu. Rasprava će dodatno istražiti kako politike za mlade na europskoj razini utječu na stanje u Hrvatskoj, te kako se o mladima brinu druge europske države.

Organizatori iz Udruge „Kulturni front“, Filozofskog fakulteta u Rijeci i Amadria park hotela Opatija ističu kako očekuju živahnu razmjenu mišljenja, poticajne rasprave te konstruktivne prijedloge za unapređenje položaja mladih u Hrvatskoj, te pozivaju sve zainteresirane da navrate do Hotela Continental, poslušaju zanimljiva izlaganja, podijele svoja razmišljanja, nauče nešto novo i u ugodnoj atmosferi provedu inspirativnu kasnojesensku večer.

Više sa portala poduckun.net ...