Paus na 35. Saboru IDS-a: Više od naših unutarstranačkih stvari, ljude zanima što im možemo ponuditi da sutra žive bolje

Autor: Nikola Cvjetović 19.02.2022

Predsjednik IDS-a poručio je da na svim razinama moramo pokazati djelima zašto naš program i naši predstavnici zaslužuju povjerenje građana.

Pula - Danas je Istarski demokratski sabor održao 35. po redu Sabor stranke i ujedno obilježio 32. godišnjicu političkog djelovanja. Sabor se istovremeno odvijao na tri lokacije, preciznije u Puli, Labinu i Novigradu, koje su bile međusobne povezane putem video streaminga.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus istaknuo je da je IDS u zadnjih trideset godina izgradio okvir unutar kojega su naši vrijedni ljudi od Istre stvorili jednu od najnaprednijih regija u Republici Hrvatskoj.

- Ali Istrijani traže rezultate i vrlo su nam jasno rekli da je stiglo vrijeme za promjene! Danas, ovim Saborom, počinjemo u pravom smislu pripremu za nove izbore, danas počinjemo graditi IDS koji će artikulirati potrebe Istre i Istrijana u vremenu koje tek dolazi!

- Više od naših unutarstranačkih stvari, građane zanima što im možemo ponuditi da sutra oni i njihova djeca, njihovi roditelji žive bolje. Zato moramo pokazati zajedništvo i trebamo se usmjeriti na budućnost IDS-a. Dobro je, pri tom, da imamo puno različitih načina gledanja na stvari. Sve dok smo jedinstveni i složni oko ključnih ciljeva koji se tiču naše Istre, smatram da je ta različitost pogleda naše bogatstvo.

Predsjednik IDS-a poručio je da na svim razinama moramo pokazati djelima zašto naš program i naši predstavnici zaslužuju povjerenje građana.

– Istrijani su uključivi, tolerantni, moralni, vrijedni i odgovorni ljudi. Takva mora biti i stranka koju biraju. Takav mora biti IDS, naglasio je Paus, dodajući:

- Danas u IDS-u ima puno takvih ljudi. Oni su naša najveća snaga i zalog za budućnost. Imamo cijeli niz gradonačelnika i načelnika koji uspješno vode svoje gradove i općine, koji imaju izuzetnu potporu svojih građana. Te uspješne priče, kao i sve dobro što ćemo zajedničkim snagama stvoriti moraju postati sinonim za IDS, jer to je naša misija.

Velike su zasluge IDS-a za Istru kakva je danas, ali smatram da smo još više odgovorni za njezinu budućnost – to vrijedi jednako za svakog člana, kazao je predsjednik IDS-a, koji se zahvalio svim članicama i članovima Sabora na velikom doprinosu u otvorenoj i vrlo konstruktivnoj raspravi.

- Složni smo u tome kakav IDS želimo graditi, a to je transparentan, inkluzivan, pošten i napredan poput regije koju smo svih ovih godina gradili, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Više sa portala poduckun.net ...