Planinarska nedjelja uz izlet na vrh Šebrn na Učki

Autor: Nikola Cvjetović 16.06.2023

Festival sportske rekreacije nastavlja se planinarskim danom - u nedjelju, 18. lipnja za sve zainteresirane zaljubljenike u Učku i boravak u prirodi organiziran je izlet na vrh Šebrn.

Planinarsko društvo „Opatija“ i KŠR Gorovo u nedjelju, 18. lipnja za sve zainteresirane zaljubljenike u Učku i boravak u prirodi organiziraju izlet na vrh Šebrn na 812 m nadmorske visine s jednim od najljepših vidikovaca u Istri, a koji je dio obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“. Dio je to programa Festivala sportske rekreacije, koji je ovogodišnju ljetnu sezonu započeo na Platku 3. lipnja, a izlet na Učki organizira se uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice sportova PGŽ i Grada Opatije.

Nakon okupljanja i prijave sudionika u Planinarskom domu na Poklonu u 10 sati, pod stručnim vodstvom vodiča PD „Opatija“ u 10:30 sati je planiran start pohoda predviđenog trajanja do cca 5 sata hoda, kondicijski i tehnički nezahtjevnog izleta. Prvi dio izleta odnosi se na laganu šetnju Land Art stazu PP Učka, poznatu po spoju umjetničkih zahvata i krajobraza. Slijedi prolaz kroz Belasićeve dvore i greben po kojem nastavlja do vidikovca s žigom s kojeg se pruža pogled koji oduzima dah na masiv Učke i kanjon Vela Draga. Nakon odmora u prekrasnoj prirodi i svježem zraku povratak je planiran istim putem do Planinarskog doma Poklon u cca 15:30 sati.

Svi učesnici sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su imati adekvatnu sportsku odjeću primjerenu boravku u prirodi i vremenu te čvrstu obuću. Preporučuje se nošenje kape, korištenje zaštitne kremu za sunce, hrane za okrijepu te najmanje 1,5 l tekućine.

Dolazak iz Opatije na Poklon moguć je i linijskim autobusom koji sa Slatine kreće u 9:40 sati (dolazak na Poklon u 10:30 sati), dok je povratak u Opatiju linijskim autobusom s Poklona u 18.00 sati (dolazak u Opatiju u 18:50 sati).

Informacije: na mobilni telefon 098 626 023 ili u prostorijama PD „Opatija“ srijedom od 19:00 do 20:00 sati.

Više sa portala poduckun.net ...