"Plesni poklon" učenika OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u Centru Gervais

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.12.2022

Više od 140 učenika te škole pokazati će svoje plesno umijeće i znanje koje marljivim radom svakodnevno uvježbavaju u plesnim dvoranama.

Rijeka - Učenici OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u Rijeci ovu su školsku godinu započeli nastupom u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci na svečanoj proslavi 15 godina škole, a sada se pripremaju za svoju jubilarnu desetu božićnu produkciju učenika škole pod nazivom Plesni poklon u Centru Gervais u Opatiji 9. i 10. prosinca s početkom u 19 sati.

Nakon premijerne izvedbe Plesnog poklona 2013. godine koja se održala u čak dva termina pred prepunim gledalištem dvorane Filodrammatice u Rijeci, ona postaje svojevrsni zaštitni znak škole zajedno sa završnom produkcijom učenika Pogled s vrha prstiju koja se tradicionalno od 2009. godine održava u lipnju u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Više od 140 učenika te škole pokazati će svoje plesno umijeće i znanje koje marljivim radom svakodnevno uvježbavaju u plesnim dvoranama. Plesni poklon od osobite je važnosti jer privlači interes u ustanovi u kojoj se ovaj vid aktivnosti predstavlja široj javnosti kao umjetnost, ona živi i raste zajedno s djecom koja ju stvaraju i time utječu na kulturni život svoje društvene sredine. Ove godine plesom vode stvaralaštvom Ludwiga van Beethovena i skladateljā 20. stoljeća koji su bili inovatori i revolucionari svoga vremena.

Ulaznice za božićnu produkciju Plesni poklon mogu se kupiti na blagajni Festival Opatija, Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija u Rijeci te jedan sat prije početka predstave u Centru Gervais u Opatiji po cijeni od 40,00 kn (5,31 €). Ulaznice se mogu kupiti i online putem portala mojekarte.hr.

Više sa portala poduckun.net ...