Počinju upisi u opću planinarsku školu Planinarskog društva “Opatija”

Autor: Nikola Cvjetović 26.01.2023

Voditelj je ovogodišnje škole Luka Skorić.

Opatija - Planinarsko društvo “Opatija” poziva sve zainteresirane starije od 15 godina na upis u opću planinarsku školu, koja predstavlja temeljni oblik školovanja i obuke u Hrvatskom planinarskom savezu. Riječ je o programu koji omogućuje stjecanje osnovnih znanja i vještina iz područja planinarstva te pruža osnovu za siguran i svrsishodan boravak u planinama te djelovanje unutar planinarske udruge. Voditelj je ovogodišnje škole Luka Skorić.

Obrađivat će se sljedeće nastavne teme: povijest planinarstva, planinarska organizacija, poznavanje planina, zaštita prirode, meteorologija, planinarska oprema, pripreme za odlazak u planinu, boravak u planinama, kretanje u planinama, opasnosti u planinama, prva pomoć, osnove spašavanja i HGSS, korištenje tehničke opreme, orijentacija, osnove penjanja i speleologije.

Uvodni sastanak održat će se 9. ožujka 2023. u 18 sati u Vili Antonio (Vladimira Nazora 2, Opatija), kada i službeno započinje program škole. Broj polaznika je ograničen.

Prijave se primaju na službenu e-adresu Planinarskog društva "Opatija" (pdopatija1950@gmail.com), zaključno s danom uvodnog predavanja ili do popunjavanja broja polaznika. Školarina po osobi iznosi 50,00 €.

Više sa portala poduckun.net ...