Pokazne vježbe spašavanja osoba u moru i pružanja adekvatne pomoći ovog petka u Iki

Autor: Radovan Trinajstić 20.07.2022

Pozivaju se mještani Ike i okolice kao i oni koji su zainteresirani da prisustvuju ovoj korisnoj pokaznoj vježbi...

Ika - Morska uvala Ika i novorekonstruirani trg u Iki bit će mjesto održavanja pokazne vježbe spašavanja osoba u moru i pružanja adekvatne pomoći unesrećenom što će se održati u petak, 22. srpnja s početkom u 10 sati. Ova korisna edukativna vježba održat će se u okviru projekta Crvenog križa pod nazivom "Sigurnost na vodi" , a održat će se na Svjetski dan prevencije utapanja. Vježbu organizira Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Opatija. Voditelj vježbe je Ivan Uravić, regionalni koordinator Službe spašavanja na moru za Primorsku - goransku županiju i Ličko - senjsku županiju , koji će sa svojim suradnicima prikazati postupak i aktivnost u trenutku uočavanja utopljenika te njegovo zbrinjavanje i pružanje adekvatne prve pomoći kada je osoba bez svijesti i u panici. Svoju adekvatnu stručnu pomoć pružit će volonteri Spasilačkog kluba "Poseidon" Rijeka Društva CK PGŽ.

U sklopu ove vježbe na trgu u Iki, članovi GDCK Opatija kroz tri radionice demonstrirat će svoje aktivnosti. Tako će se prikazati primjena mjera pružanja prve pomoći , upotreba automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) i bočni položaj za osobe koje su u nesvijesti, ali dišu i srce radi.

Pozivaju se mještani Ike i okolice kao i oni koji su zainteresirani da prisustvuju ovoj korisnoj pokaznoj vježbi te svojim učešćem pridonesu svom osobnom educiranju u cilju što bolje i kvalitetne primjene znanja u pružanju prve pomoći unesrećenom u moru koja nerijetko znači spašavanje nečijeg života, što u ovom tempu življenja od posebnog značaja.

Više sa portala poduckun.net ...