Policija na graničnom prijelazu Pasjak uhitila izgrednike i zatekla strance s drogom

Autor: Portal Poduckun 06.09.2022

Sumnjiče se da su u kolovozu ove godine u jednom ugostiteljskom objektu u Rijeci narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način tako da su se verbalno sukobili s 24-godišnjim hrvatskim državljaninom, a u objekt su ušli s predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda.

Pasjak - Prekršajnim prijavama dovršeno je kriminalističko istraživanje kojeg su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je s još jednim hrvatskim državljaninom počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Sumnjiče se da su u kolovozu ove godine u jednom ugostiteljskom objektu u Rijeci narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način tako da su se verbalno sukobili s 24-godišnjim hrvatskim državljaninom, a u objekt su ušli s predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda. Osumnjičeni su u nedjelju, 4. rujna kontrolirani na graničnom prijelazu Pasjak te su prepraćeni u I. policijsku postaju Rijeka i uhićeni temeljem ranije raspisane potrage. Prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također u proteklih nekoliko dana, od 2. rujna do danas, policijski službenici na graničnim prijelazima Pasjak i Prezid su zatekli sedam stranih državljana s drogom. Riječ je o četvero talijanskih državljana, dvojici državljana Njemačke te jednom državljaninu Austrije kod kojih je sveukupno pronađeno i oduzeto 19,92 grama hašiša, 3,61 grama marihuane te manja količina LSD-a.

Zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga svim prekršiteljima su izrečene i naplaćene novčane kazne.

Više sa portala poduckun.net ...